додому Новини Черкащина "Маємо в короткий термін вирішити проблему", – Віталій Коваль про ліквідацію аварії...

"Маємо в короткий термін вирішити проблему", – Віталій Коваль про ліквідацію аварії на золотоніському колекторі (ФОТО)

0

Комплекс необхідних заходів розробляють наразі фахівці комунальних служб спільно з владою, аби ліквідувати наслідки аварії на напірному колекторі в Золотоноші. Й таким чином не допустити масштабного лиха. 9 лютого в місті провели виїзне засідання комісії ТЕБ та НС під керівництвом першого заступника голови ОДА Віталія Коваля, повідомляє прес-служба ОДА.

Нагадаємо, аварія, що сталась днями в Золотоноші по вул. Шевченка, виникла через значну кількість талих вод. У зв’язку з цим в місті оголосили надзвичайну ситуацію місцевого характеру по забрудненню поверхневих вод, оскільки частина нечистот потрапила до річки Золотоношка. Аварію ліквідували. Містяни воду отримують. Утім, наразі існує потреба в повноцінному ремонті, аби уникнути подальшого обвалення ділянки та забруднення р. Дніпро в цілому. На цьому наголошують місцеві владці й комунальники.

Спеціалісти відповідних служб визначаться з виконавцями ремонтних робіт, прорахують об’єми й терміни їхнього проведення, фінансування. Такі завдання поставив перший заступник голови ОДА, скоординувавши роботу обласних та місцевих фахівців.

"Маємо в короткий термін вирішити проблему, застосувавши всі необхідні заходи, – наголосив Віталій Коваль, – аби уникнути повторення надзвичайної ситуації та запобігти можливості її виникнення в інших місцях системи. При цьому варто встановити жорсткий контроль за питною водою шляхом постійного проведення відповідних досліджень та проб. А також оперативно інформувати населення про подальші дії".

Під час засідання комісії фахівці обласних та місцевих служб, зокрема водоканалу, екоінспекції, держпродспоживслужби, поінформували про теперішню ситуацію. Зокрема про її складність, у звязку зі скупченням мереж газо- та електропостачання на місці її виникнення. А найближчим часом тут проведуть і позачергову сесію міськради, аби визначитися з додатковим фінансуванням на проведення робіт з реконструкції колектора, проект якого вже розроблено.

Як повідомляв сайт vikka.ua, лісівники Черкащини продовжують ліквідовувати наслідки січневої негоди.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version