НовиниЧеркащина"Маємо в короткий термін вирішити проблему", – Віталій Коваль...

"Маємо в короткий термін вирішити проблему", – Віталій Коваль про ліквідацію аварії на золотоніському колекторі (ФОТО)

-

- Advertisment -

Комплекс необхідних заходів розробляють наразі фахівці комунальних служб спільно з владою, аби ліквідувати наслідки аварії на напірному колекторі в Золотоноші. Й таким чином не допустити масштабного лиха. 9 лютого в місті провели виїзне засідання комісії ТЕБ та НС під керівництвом першого заступника голови ОДА Віталія Коваля, повідомляє прес-служба ОДА.

Нагадаємо, аварія, що сталась днями в Золотоноші по вул. Шевченка, виникла через значну кількість талих вод. У зв’язку з цим в місті оголосили надзвичайну ситуацію місцевого характеру по забрудненню поверхневих вод, оскільки частина нечистот потрапила до річки Золотоношка. Аварію ліквідували. Містяни воду отримують. Утім, наразі існує потреба в повноцінному ремонті, аби уникнути подальшого обвалення ділянки та забруднення р. Дніпро в цілому. На цьому наголошують місцеві владці й комунальники.

Спеціалісти відповідних служб визначаться з виконавцями ремонтних робіт, прорахують об’єми й терміни їхнього проведення, фінансування. Такі завдання поставив перший заступник голови ОДА, скоординувавши роботу обласних та місцевих фахівців.

"Маємо в короткий термін вирішити проблему, застосувавши всі необхідні заходи, – наголосив Віталій Коваль, – аби уникнути повторення надзвичайної ситуації та запобігти можливості її виникнення в інших місцях системи. При цьому варто встановити жорсткий контроль за питною водою шляхом постійного проведення відповідних досліджень та проб. А також оперативно інформувати населення про подальші дії".

Під час засідання комісії фахівці обласних та місцевих служб, зокрема водоканалу, екоінспекції, держпродспоживслужби, поінформували про теперішню ситуацію. Зокрема про її складність, у звязку зі скупченням мереж газо- та електропостачання на місці її виникнення. А найближчим часом тут проведуть і позачергову сесію міськради, аби визначитися з додатковим фінансуванням на проведення робіт з реконструкції колектора, проект якого вже розроблено.

Як повідомляв сайт vikka.ua, лісівники Черкащини продовжують ліквідовувати наслідки січневої негоди.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x