додому Новини Черкащина Махінації з бюджетом і корупція в міській раді: за які розслідування Комарову...

Махінації з бюджетом і корупція в міській раді: за які розслідування Комарову могли бажати смерті

0

Розслідування махінацій з місцевим бюджетом та корупції в Черкаській міськраді могли стати причиною замаху на черкаського журналіста Вадима Комарова. Таку версію оприлюднили журналісти видання ОРД. Ті зібрали найбільш резонансні теми, якими Вадим Комаров займався останнім часом, і імена людей, які могли бажати йому смерті. Однак, кажуть, цей умовний список недоброзичливців не є ні вичерпним, ні бездоганним.

Напередодні замаху Комаров робив прямі включення з окружного адміністративного суду, де розглядалася скарга департаменту освіти на стягнення штрафних санкцій за "косяки" генпідрядника. Причина – неякісна реконструкція кінотеатру "Мир".

Її історія, як ви пам’ятаєте, досить скандальна. У жовтні минулого року мер міста і вся чиновницька знать урочисто відкрили гімнастичний комплекс, облаштований у відремонтованому приміщенні колишнього кінотеатру. На спортивне обладнання та роботи, що тривали протягом кількох років, витратили близько 14, 5 млн. грн. Проект втілили завдяки коштам з міського бюджету (45%) і субвенції з державної скарбниці (55%). У комплекс переїхали юні гімнасти спортшколи "Спартак", але він досі не введений в експлуатацію.

А тепер ДАБІ хоче оштрафувати на 860 тисяч гривень департамент освіти, який виступив замовником реконструкції. Вадим Комаров стверджував, що генпідрядник "Сокіл-5000" взагалі не мав права на проведення робіт, так як не отримав ліцензії.

Приватна комерційна структура "Сокіл-5000" нечесно "розпиляла" жирний тендер, але, за словами Комарова, це не завадило недобросовісному підряднику отримати ще один – на реконструкцію Черкаського кризового центру для жертв насильства. Цій темі було присвячено недавні виступи Комарова і сюжет колеги журналіста Валерія Макеєва, опублікований вже після замаху.

Інформація про приватне підприємство "Сокіл-5000", яку можна знайти на ресурсі YouControl, говорить нам про те, що "Сокіл" має всі ознаки фіктивності. Його статутний капітал складає 5 гривень (не п'ять тисяч, а просто п'ять гривень). ПП існує більше 13 років і займається всім підряд, а основний вид діяльності – "неспеціалізована торгівля" – дуже далекий від будівництва.

Вадим Комаров стверджував, що у цієї фірми взагалі немає будівельників, але це не завадило їй отримати чергове замовлення на 4,6 млн. бюджетних гривень саме на проведення будівельних робіт.

На скріншоті – зв'язки фіктивного "Сокола-5000". Власник ПП Павло Литкін має ще низку підприємств, які виконують бюджетні замовлення.

"Це мільйон відсотків якось пов'язано з розслідуваннями Комарова про корупцію. У НАБУ зараз є дві Кримінальні справи відносно мера міста. А ще є матеріали на його заступників. Я вам просто Назву прізвища, а ви самі далі думайте: Бондаренко, Волошин, Тренкін", – поділився думкою з "ОРД" екс-секретар Черкаської міськради, депутат від БПП Олександр Радуцький.
 

У Вадима Комарова була маса виступів, що стосуються міського голови Анатолія Бондаренка, і ще більше – що стосуються оточення мера Черкас, яке, на думку Комарова, незаконно збагачується за рахунок бюджету. І всі його виступу викликали бурхливу реакцію містян.

Але при цьому блогер користувався статусом неофіційного радника міського голови і уникав різких оцінок роботи безпосередньо Анатолія Бондаренка.

За нашими даними "ОРД", блогер доброзичливо ставився до міського голови, але останнім часом їхні стосунки погіршилися. Бондаренко вимагає розслідування замаху на Комарова.

Що ж стосується Ігоря Волошина – це колишній глава департаменту освіти, який проходить у кримінальній справі про розтрату бюджетних коштів на закупівлю обладнання все для того ж гімнастичного залу, облаштованого в приміщенні колишнього кінотеатру "Мир" (підписав акти прийому-передачі майна, яке практично не поставлялося).

А депутату Черкаської міської ради Юрію Тренкіну і двом директорам підконтрольних йому підприємств нещодавно повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків і заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах на загальну суму 6,3 млн. грн. Нині тривають суди у цій справі. Як і Волошин, Тренкін належить до черкаської "Батьківщини", входить в оточення чинного міського голови.

Як повідомляв сайт vikka.ua, під заступником черкаського мера захиталося крісло.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version