НовиниЧеркащинаМахінації з бюджетом і корупція в міській раді: за...

Махінації з бюджетом і корупція в міській раді: за які розслідування Комарову могли бажати смерті

-

- Advertisment -

Розслідування махінацій з місцевим бюджетом та корупції в Черкаській міськраді могли стати причиною замаху на черкаського журналіста Вадима Комарова. Таку версію оприлюднили журналісти видання ОРД. Ті зібрали найбільш резонансні теми, якими Вадим Комаров займався останнім часом, і імена людей, які могли бажати йому смерті. Однак, кажуть, цей умовний список недоброзичливців не є ні вичерпним, ні бездоганним.

Напередодні замаху Комаров робив прямі включення з окружного адміністративного суду, де розглядалася скарга департаменту освіти на стягнення штрафних санкцій за "косяки" генпідрядника. Причина – неякісна реконструкція кінотеатру "Мир".

Її історія, як ви пам’ятаєте, досить скандальна. У жовтні минулого року мер міста і вся чиновницька знать урочисто відкрили гімнастичний комплекс, облаштований у відремонтованому приміщенні колишнього кінотеатру. На спортивне обладнання та роботи, що тривали протягом кількох років, витратили близько 14, 5 млн. грн. Проект втілили завдяки коштам з міського бюджету (45%) і субвенції з державної скарбниці (55%). У комплекс переїхали юні гімнасти спортшколи "Спартак", але він досі не введений в експлуатацію.

А тепер ДАБІ хоче оштрафувати на 860 тисяч гривень департамент освіти, який виступив замовником реконструкції. Вадим Комаров стверджував, що генпідрядник "Сокіл-5000" взагалі не мав права на проведення робіт, так як не отримав ліцензії.

Приватна комерційна структура "Сокіл-5000" нечесно "розпиляла" жирний тендер, але, за словами Комарова, це не завадило недобросовісному підряднику отримати ще один – на реконструкцію Черкаського кризового центру для жертв насильства. Цій темі було присвячено недавні виступи Комарова і сюжет колеги журналіста Валерія Макеєва, опублікований вже після замаху.

Інформація про приватне підприємство "Сокіл-5000", яку можна знайти на ресурсі YouControl, говорить нам про те, що "Сокіл" має всі ознаки фіктивності. Його статутний капітал складає 5 гривень (не п'ять тисяч, а просто п'ять гривень). ПП існує більше 13 років і займається всім підряд, а основний вид діяльності – "неспеціалізована торгівля" – дуже далекий від будівництва.

Вадим Комаров стверджував, що у цієї фірми взагалі немає будівельників, але це не завадило їй отримати чергове замовлення на 4,6 млн. бюджетних гривень саме на проведення будівельних робіт.

На скріншоті – зв'язки фіктивного "Сокола-5000". Власник ПП Павло Литкін має ще низку підприємств, які виконують бюджетні замовлення.

"Це мільйон відсотків якось пов'язано з розслідуваннями Комарова про корупцію. У НАБУ зараз є дві Кримінальні справи відносно мера міста. А ще є матеріали на його заступників. Я вам просто Назву прізвища, а ви самі далі думайте: Бондаренко, Волошин, Тренкін", – поділився думкою з "ОРД" екс-секретар Черкаської міськради, депутат від БПП Олександр Радуцький.
 

У Вадима Комарова була маса виступів, що стосуються міського голови Анатолія Бондаренка, і ще більше – що стосуються оточення мера Черкас, яке, на думку Комарова, незаконно збагачується за рахунок бюджету. І всі його виступу викликали бурхливу реакцію містян.

Але при цьому блогер користувався статусом неофіційного радника міського голови і уникав різких оцінок роботи безпосередньо Анатолія Бондаренка.

За нашими даними "ОРД", блогер доброзичливо ставився до міського голови, але останнім часом їхні стосунки погіршилися. Бондаренко вимагає розслідування замаху на Комарова.

Що ж стосується Ігоря Волошина – це колишній глава департаменту освіти, який проходить у кримінальній справі про розтрату бюджетних коштів на закупівлю обладнання все для того ж гімнастичного залу, облаштованого в приміщенні колишнього кінотеатру "Мир" (підписав акти прийому-передачі майна, яке практично не поставлялося).

А депутату Черкаської міської ради Юрію Тренкіну і двом директорам підконтрольних йому підприємств нещодавно повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків і заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах на загальну суму 6,3 млн. грн. Нині тривають суди у цій справі. Як і Волошин, Тренкін належить до черкаської "Батьківщини", входить в оточення чинного міського голови.

Як повідомляв сайт vikka.ua, під заступником черкаського мера захиталося крісло.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині правоохоронці затримали злочинця, який підпалив обладнання на залізниці

Зловмисник вчинив підпал релейної шафи, яка відповідає за роботу світлофорів на коліях. За це йому загрожує до 10 років...

Учні черкаських шкіл здобули нагороди на міжнародному фестивалі інженерії, науки та технологій

У період з 22 по 28 березня в місті Махдія (Туніс) відбувся міжнародний фестиваль інженерії, науки та технологій під...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x