НовиниМатвієнко приїде на Черкащину, коли "русофобська вакханалія закінчиться"

Матвієнко приїде на Черкащину, коли "русофобська вакханалія закінчиться"

-

- Advertisment -

Востаннє Спікер Ради федерації Росії, черкащанка за походженням Валентина Матвієнко була на Батьківщині рік тому, на похоронах сестри. Про це вона заявила в інтерв'ю російському виданню "ИТАР-ТАСС".

– Відтоді в Україні не була і тепер навіть не знаю, чи скоро зможу поїхати. Нова київська влада вважає мене небажаною персоною. Як і багатьох інших, хто висловлював принципову позицію про події останнього часу. Сподіваюся, русофобська вакханалія закінчиться, і я обов'язково відвідаю місця дитинства, – зазначив Матвієнко.

Водночас вона додала, що офіційно в'їзд на територію України для неї не є забороненим.

– Але я прекрасно розумію, якими наслідками може обернутися спроба перетнути кордон. Не можна виключати будь-які провокації на фоні тієї істерії, яку спостерігаємо сьогодні, –зазначила черкащанка. – За себе особисто не боюся, готова вирушити до Києва хоч завтра, але це повинно мати практичний сенс. Є резон їхати, щоб зустрічатися, спілкуватися, домовлятися. Ми на різних етапах намагалися налагодити діалог з представниками законодавчої влади України. Адекватної відповіді поки не почули. Минулої весни запрошували голову Верховної Ради Турчинова на засідання Міжпарламентської асамблеї СНД. Він не приїхав, навіть не відповів, що взагалі-то не прийнято в дипломатичній практиці. В листопаді в Петербурзі відбудеться чергове засідання асамблеї, запрошення української делегації направлено.

Вона також заявила, що українські ЗМІ "зомбують" людей.

– Знаю, як потужно київські ЗМІ зомбують власних співгромадян, налаштовуючи проти Росії. Кампанія оскаженілої брехні, на жаль, не зменшує обертів, дезінформація поставлена на потік. Тому, до речі, на Україні і забороняють російські ЗМІ. Бояться, що люди почують альтернативну точку зору, повірять в неї. В окремих регіонах навіть доступ в інтернет блокується або ускладнюється. Раніше можна було на YouTube дивитися в записі програми нашого телебачення, тепер і цьому київська влада перешкоджає. Все зачищається під єдину офіційну позицію, – заявила Матвієнко.

Спікер Ради федерації Росії також додала, що про все це знає від знайомих, що живуть в Україні.

– Ми зідзвонюємося, вони розповідають: будь-яка інформація, що йде в ефір або потрапляє на сторінки газет, строго фільтрується … На жаль, це не пройшло даром: сьогодні багато українців негативно ставляться до Росії і до росіян, – сказала Валентина Матвієнко.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Смілянина засудили до п’яти років ув’язнення за збут гранат

Жителя Сміли позбавили волі на п’ять років за незаконний збут гранат, які він намагався продати за тисячу гривень. Про...

У Смілі не працюватиме вуличне освітлення

У Смілі не вмикатимуть зовнішнє освітлення для заощадження електроенергії. Про це повідомляє міський голова Сміли Сергій Ананко. Через значний дефіцит...

Цікаве:

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x