НовиниКриміналМашина в гармошку: житель Золотоніщини сів за кермо п’яним...

Машина в гармошку: житель Золотоніщини сів за кермо п’яним і скоїв смертельну ДТП 

-

- Advertisment -

На Золотоніщині біля села Нова Дмитрівка водій злетів у кювет та перекинувся. В автопригоді один пасажир загинув,  інший потрапив до лікарні. Керманич був нетверезий, його затримала поліція. Повідомляє Поліція Черкаської області.

Водій, який скоїв смертельну ДТП у Золотоніському районі, неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців. Його часто ловили з ознаками алкогольного сп’яніння, складали протоколи та передавали до суду. Однак, чоловік уникав відповідальності з 2015 року до цього року.

10 листопада, вже за другим складеним протоколом у 2022 році, права у водія забрали на один рік та визнали винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Суд наклав на нього стягнення у вигляді штрафу 17 тисяч гривень.  

Та попередня безкарність таки породила в порушнику вседозволеність і, 14 листопада він, позбавлений права керування, знову сів за кермо ВАЗ-2112 у стані алкогольного сп’яніння та взяв із собою двох пасажирів.

Рухаючись по автодорозі “Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя” на 109 кілометрі в Золотоніському районі, водій, не вибравши безпечної швидкості та не впоравшись з керуванням злетів у кювет, де перекинувся. 47-річний пасажир, житель села Подільське, загинув на місці аварії. Інший пасажир, 1990 року народження, потрапив до лікарні.

Керманича затримали у процесуальному порядку та помістили під варту.

Наразі поліцією відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України.

Жителю села Нова Дмитрівка загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:

Поліцейські Умані затримали водія, який насмерть збив людину та втік 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x