НовиниКриміналМашина в гармошку: житель Золотоніщини сів за кермо п’яним...

Машина в гармошку: житель Золотоніщини сів за кермо п’яним і скоїв смертельну ДТП 

-

- Advertisment -

На Золотоніщині біля села Нова Дмитрівка водій злетів у кювет та перекинувся. В автопригоді один пасажир загинув,  інший потрапив до лікарні. Керманич був нетверезий, його затримала поліція. Повідомляє Поліція Черкаської області.

Водій, який скоїв смертельну ДТП у Золотоніському районі, неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців. Його часто ловили з ознаками алкогольного сп’яніння, складали протоколи та передавали до суду. Однак, чоловік уникав відповідальності з 2015 року до цього року.

10 листопада, вже за другим складеним протоколом у 2022 році, права у водія забрали на один рік та визнали винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Суд наклав на нього стягнення у вигляді штрафу 17 тисяч гривень.  

Та попередня безкарність таки породила в порушнику вседозволеність і, 14 листопада він, позбавлений права керування, знову сів за кермо ВАЗ-2112 у стані алкогольного сп’яніння та взяв із собою двох пасажирів.

Рухаючись по автодорозі “Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя” на 109 кілометрі в Золотоніському районі, водій, не вибравши безпечної швидкості та не впоравшись з керуванням злетів у кювет, де перекинувся. 47-річний пасажир, житель села Подільське, загинув на місці аварії. Інший пасажир, 1990 року народження, потрапив до лікарні.

Керманича затримали у процесуальному порядку та помістили під варту.

Наразі поліцією відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України.

Жителю села Нова Дмитрівка загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:

Поліцейські Умані затримали водія, який насмерть збив людину та втік 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x