НовиниБезпекаМама та дитина в дорозі: правила безпеки

Мама та дитина в дорозі: правила безпеки

-

- Advertisment -

Багато жінок з дітьми або онуками лишили і продовжують лишати свої домівки й перебиратися у більш безпечні місця в Україні або за кордоном. Оскільки для дітей надзвичайно важлива емоційна стабільність і поведінковий приклад дорослих, які є для них точкою опори — найперше піклувальникам варто подбати про себе. Далі рекомендації з телеграм-каналу Психологічна допомога.

діти жінки евакуація війна
amp.donpatriot.news
  • На допомогу прийде правило, яке знає кожен, хто хоч раз подорожував літаком: у разі розгерметизації салону спочатку треба вдягнути кисневу маску на себе, а вже потім на дитину. Це робиться для того, щоб дорослий точно вижив і зміг допомогти, адже вижити без підтримки дорослого дітям надзвичайно важко.
  • Дбайте про свої базові потреби у їжі та сні, теплі, пийте нормальну кількість рідини.
  • Не соромтесь просити про допомогу. Звертайтеся до волонтерів, до людей, які вас прихистили, просто до тих, хто поруч. Чітко озвучуйте свої потреби та потреби дітей.
  • Не ігноруйте проблеми зі своїм здоров’ям, зокрема не терпіть головний біль — просіть знеболююче.
  • Діставшись проміжної безпечної території — дайте собі паузу перед наступною дорогою. Поспіть, за можливості приведіть себе в порядок, зв’яжіться з рідними. Лише тоді плануйте наступні кроки.
  • Подбайте про те, щоб у кишені дитячого одягу була повна інформація про дитину (ім’я, прізвище, рік народження, медичні потреби, ваші контакти й контакти інших близьких людей). Якщо дитина достатньо доросла, попросіть її запам’ятати цю інформацію.
  • Намагайтеся перебувати в контакті з дитиною (тримайте за руку, везіть у возику) весь час, доки поряд немає іншого дорослого, якому можна довіряти.
  • Домовтеся з дитиною (якщо дозволяє вік), що вона відразу виконує усі ваші прохання і лише потім ставить запитання чому і навіщо. Відпрацюйте таку поведінку в грі. Чітко та голосно говоріть прості команди, наприклад «зупинись», «до мене», «викинь це», «не торкайся» і тренуйтеся виконувати їх на швидкість.
  • Коли ви в безпеці, не забувайте про тілесний контакт та інші способи зняття напруги. Більше обіймайтеся, гладьте дітей по спинці та голові, цілуйте, заколисуйте, шепотіть ніжні слова, співайте колискові, пробуйте бавитись в доступні ігри.
  • Не забороняйте дітям сміятись, базікати, стрибати, наспівувати, розмовляти з іграшками та робити інші звичні ігрові речі.

Читайте також: Черкаська область: номери «гарячих ліній» для тих, кому потрібна допомога

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x