НовиниОсвіта“Маленький шеврон дорожче будь-яких грошей”: військовий утримує Патріотичний музей...

“Маленький шеврон дорожче будь-яких грошей”: військовий утримує Патріотичний музей у Черкасах (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Кожну екскурсію у Патріотичному музеї його власник та засновник Олексій Святенко розпочинає з вітання “Слава Україні!”. Сьогодні чергова група черкаських школярів прийшли подивитися на експонати, які відображають боротьбу українців за власну свободу. Інформує ВІККА

патріотичний музей АТОПотік відвідувачів до музею не меншає. Близько тисячі людей приходять щомісяця. Засновник закладу Олексій зізнається, що утримувати музей важко. Щороку доводиться витрачати близько 250 тисяч гривень. Але ні про що не шкодує і готовий продовжувати далі цю справу.

ОЛЕКСІЙ СВЯТЕНКО, ЗАСНОВНИК ПАТРІОТИЧНОГО МУЗЕЮ

Це потуга, це енергія і навіть маленький шеврон буде дорожчий будь-яких статків і грошей. Слава Богу, що більш-менш адекватна оренда. Ми до Нового року підраховували понад 50 тисяч відвідувачів було. Понад 10 тисяч експонатів: немає місця, де їх розмістити, тому що приміщень не вистачає.

Олексій Святенко проходить службу у 118 бригаді, не припиняє волонтерську діяльність, тому фонди музею поповнюються регулярно.

ОЛЕКСІЙ СВЯТЕНКО, ЗАСНОВНИК ПАТРІОТИЧНОГО МУЗЕЮ

Зворушує людей, які відвідують музей, коли за експонатом є історія. А особливо історія порятунку. Наприклад, є розгрузка бійця, який наступив на міну. І ти показуєш дітям і розказуєш, що навіть без ноги він продовжує захищати Україну. Це дуже стимулює дітей і дорослих.

Патріотичний музей, створений Олексієм Святенком, входить до переліку всеукраїнського реєстру музеїв. Це визнання, тому музейну справу він вивчив досконало. Заклад має свою родзинку. Тут можна те, що забороняється у більшості музеїв.

ОЛЕКСІЙ СВЯТЕНКО, ЗАСНОВНИК ПАТРІОТИЧНОГО МУЗЕЮ

Більшість експонатів я даю в руки Це дуже потужна енергія коли за ними знищений ворог, ворожа техніка. Вони одягають бронежилети, шоломи і вони таким чином розуміють, як носити той бронежилет коли він 10 кілограм.

ЯН БУБІНСЬКИЙ, ВІДВІДУВАЧ МУЗЕЮ

Цікаво, пізнавально. вважаю правильним такі патріотичні заходи. Особливо коли зараз дивлюся, що відбувається у росії тому і нам потрібно залучати такі заходи, щоб не вийшло так, що будуть воювати вовки проти овечок.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах з одного із пляжів вивезли причип сміття

Із пляжу «Дакхнівський» комунальники вивезли причип сміття. Про це повідомляє Дирекція парків. За словами комунальників, відвідувачі наскладували там величезні купи...

У Черкасах за місяць народилося 86 немовлят

У квітні в міському пологовому будинку Черкас на світ з'явилося 86 немовлят, з них одна пара – двійнята. Про...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x