НовиниЧеркащинаМайже вісім тисяч черкащан, які вимушено не працювали під...

Майже вісім тисяч черкащан, які вимушено не працювали під час карантину, отримають допомогу від держави

-

- Advertisment -

Роботодавці Черкащини другий місяць поспіль мають змогу скористатися фінансовою підтримкою від держави та отримати допомогу по частковому безробіттю.

Урядом було прийнято рішення щодо надання 4,7 млрд грн. для виплати такої допомоги на період карантину, інформує пресслужба ОДА.

"Допомога надається роботодавцям, які зупинили або скоротили свою діяльність у зв’язку з карантином, суб’єктам малого та середнього бізнесу, приватним підприємцям, які мають найманих працівників, а з червня місяця, також приватним підприємцям, які не мають найманих працівників. Станом на 26 червня цього року 3 876 суб’єктів підприємницької діяльності регіону, які зупинили свою діяльність у зв’язку з карантином, подали відповідні пакети документи до служби зайнятості, з них 3 182 пакети надійшли від фізичних осіб-підприємців, які не мають найманих працівників. По 3 081 роботодавцю та приватному підприємцю прийнято позитивні рішення щодо отримання допомоги по частковому безробіттю. На цей час кошти на загальну суму 20,6 млн грн. перераховано роботодавцям. Майже 8 тис. осіб, які вимушено не працювали під час карантину, отримають відповідну допомогу", – прокоментував керівник обласної служби зайнятості Григорій Дендемарченко.

Начальник відділу організації надання послуг роботодавцям ОЦЗ Лариса Мірошник розповіла, що для того, щоб отримати допомогу, враховуючи нові зміни на законодавчому рівні, необхідно звернутися до базового центру зайнятості, або районної філії обласного центру зайнятості, за місцем сплати єдиного внеску упродовж 90 днів з моменту зупинення чи скорочення діяльності та подати необхідний пакет документів. Обов’язковою умовою для оформлення допомоги є сплата єдиного внеску за 6 місяців, що передували зупиненню чи скороченню діяльності. Важливим є й те, що допомога по частковому безробіттю не оподатковується. Допомога надається на період зупинення, скорочення діяльності, а також впродовж 30 календарних днів після завершення карантину.

Підприємства, що подали пакети документів для отримання допомоги на значну кількість своїх працівників, провадять свою діяльність у галузях взуттєвого виробництва, обслуговування транспорту, пасажирських перевезень, виробництва меблів, виготовлення кондитерських виробів, засобів автохімії, роздрібної торгівлі, постачання готових страв, стоматологічної практики, ремонту побутових виробів тощо. Ці роботодавці зареєстровані в містах Умань,Черкаси, Сміла, Ватутіне, Монастрищенському, Звенигородському, Шполянськомута Христинівському районах.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у липні в Черкасах стартує "Громадський бюджет".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x