НовиниЧеркащинаМайже 9 тисяч кілометрів мінералізованих смуг облаштували цьогоріч лісівники...

Майже 9 тисяч кілометрів мінералізованих смуг облаштували цьогоріч лісівники Черкащини

-

- Advertisment -

Облаштування мінералізованих смуг у лісах – це один із найефективніших методів боротьби з лісовими пожежами.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Мінералізована смуга – це штучно створений протипожежний бар’єр, шляхом очищення певної ділянки території, що межує з лісовим масивом, від горючих матеріалів. Як правило, це робиться механізованим способом: проводиться оранка ґрунту на певну ширину трактором з навісним інвентарем. Мінеральний шар ґрунту оголюється, а дерен, трава, хвоя, листя та інші матеріали, що здатні горіти, в процесі цього присипаються землею. Під час загорання така зорана смуга перешкоджає поширенню низової пожежі на інші ділянки лісового масиву.

Території з молодими насадженнями, особливо хвойними, обов’язково захищаються мінсмугами. Облаштовують їх лісівники також вздовж доріг та на межі з сільгоспугіддями.

Окрім створення нових смуг, кілька разів на рік працівники лісової галузі проводять догляд за вже існуючими, так як накопичення шару горючих матеріалів (хвоя, листя, гілки, трава) відбувається постійно. Для контролю якості смуги проводиться візуальна оцінка ступеня мінералізації, тобто відкритості шару ґрунту. У комплексі заходів оцінюється ступінь охоплення мережею мінералізованих смуг всієї території лісового масиву.

З початку 2020 року держлісгоспами Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства створено 1995 км нових мінералізованих смуг та здійснено догляд за 6834 км існуючих. Загалом прокладено майже 9 тисяч кілометрів мінералізованих смуг.

Проведено 442 рейди з метою виявлення порушників правил пожежної безпеки в лісах та притягнуто до адміністративної відповідальності 14 осіб, накладено штрафів на суму 6 тис. грн.

Вкотре лісівники Черкащини звертаються до населення із закликом оберігати та дбати про ліси рідного краю! Не варто додавати роботи лісівникам, адже не допустити вогняного лиха у наших лісах можна лише завдяки спільним зусиллям.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині продовжують підпалювати поля.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x