НовиниЧеркащинаМайже 400 черкащан тимчасово змінили місце голосування

Майже 400 черкащан тимчасово змінили місце голосування

-

- Advertisment -

Станом на 26 червня 381 особа з Черкащини скористалася правом тимчасово змінити місце голосування. З них 255 людей проголосують на дільницях в інших областях України. Інформація про це розміщена на сайті Державного реєстру виборців, пише "ОПОРА".

21 липня найбільше черкащан проголосують на дільницях в Києві – 107 осіб, у Київській області – 29, у Харківській – 26.

На черкаських дільницях проголосують 510 людей, що змінили місце голосування. З них 384 – це особи з інших областей. Найбільше Черкащину обрали місцем голосування вихідці із Донецької області – 118 осіб, також змінили місце голосування на Черкаську область 81 людина з Києва, 75 осіб з Луганської області, 16 – з Київської області та 15 з Дніпропетровської області.

У межах Черкаської області скористалися тимчасовою зміною місця голосування 126 осіб.

Зазначимо, що під час черговий виборів президента, що відбулися 31 березня, 8108 осіб зареєстрований на Черкащині тимчасово змінили для голосування, також 8085 осіб змінили місце голосування на черкаські дільниці. У межах області правом на тимчасову зміну скористалися 4123 особи.

Нагадаємо, виборці можуть змінити місце голосування на позачергових виборах до Верховної Ради без надання документів про необхідність такої зміни. Відповідне рішення прийняла Центральна виборча комісія під час засідання 29 травня 2019 року.

Виборцю, який хоче змінити місце голосування без зміни виборчої адреси необхідно до 15 липня включно звернутись до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або за місцем перебування у день голосування, написати заяву, де вказати бажану дільницю для голосування та причину зміни місця голосування, та надати копію паспорта.

Орган ведення ДРВ видасть посвідчення про тимчасову зміну місця голосування, де буде вказана дата виборів (21 липня 2019 року), а також номер виборчої дільниці для голосування.

"Адреси районних та місцевих відділів ведення реєстру виборців та графік їхньої роботи можна дізнатись на офіційному сайті ДРВ. Наразі спостерігачі повідомляють, що ніде в області не фіксували черг у відділах. Спрощена процедура займає орієнтовно три хвилини. Наполегливо радимо заздалегідь потурбуватись про зміну місця голосування, позаяк ближче до 15-го липня можуть бути черги. Також нагадую, що, змінивши місце голосування на дільниці, ви отримаєте лише один бюлетень: по загальнодержавному багатомандатному округу. Тобто зможете проголосувати за партію, але не будете голосувати в одномандатному окрузі, за кандидата-мажоритарника", – коментує координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Черкаській області Захар Колісніченко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах деякі виборчі дільниці пристосували для людей з інвалідністю.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x