НовиниЧеркащинаМайже 200 гектарів молодого лісу з’явиться на Чигиринщині цьогоріч

Майже 200 гектарів молодого лісу з’явиться на Чигиринщині цьогоріч

-

- Advertisment -

У Чигиринському лісгоспі активно готуються до лісокультурної кампанії 2021 року. Відтворення лісів заплановано на загальній площі 173,9 га, із них лісовідновлення – 141 га, решта – природне поновлення.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

lis-ck.gov.ua

Наразі у лісових розсадниках підприємства зростає 893 тисячі штук сіянців деревних та чагарникових порід, серед яких основні лісоутворюючі – це сосна звичайна, дуб звичайний та другорядні породи – дуб червоний, робінія звичайна, береза повисла, ясен звичайний, гледичія колюча, аморфа кущова. Загалом посадкового матеріалу виростили цілком достатньо, аби забезпечити ним усі структурні підрозділи підприємства.

Лісгосп повністю забезпечений і лісовим насінням, яке найближчим часом за сприятливих погодних умов буде висіяне у лісові розсадники на загальній площі 1 га. Зокрема, висіватимуть насіння сосни звичайної, дуба звичайного, робінії звичайної, дуба червоного, берези повислої, гледичії колючої, сосни кримської.

Восени 2020 року на підприємстві здійснили підготовку ґрунту на площі майже 50 га. Одночасно з цим було проведено глибоке рихлення. За словами чигиринських лісівників, протягом зими на підготовлених площах ґрунт улігся, там накопичилося достатньо вологи і, таким чином, створені оптимальні умови для садіння майбутнього лісу.

«Найважливіше у лісокультурній кампанії – це вкластися у стислі терміни виконання робіт, адже від цього залежить приживлюваність культур, а відповідно й майбутнє наших лісів. Цьогоріч, як і минулі роки, при садінні будемо використовувати суперабсорбенти для кращої приживлюваності сіянців, а також значну частину лісових культур створюватимемо механізованим способом», – зауважує директор Чигиринського лісгоспу Роман Фендюр.

Окрім того, вирощують чигиринські лісівники й декоративний посадковий матеріал. У розсадниках зростає понад 10 тисяч штук декоративних порід – туї західні різних форм, ялівець звичайний, козацький, шаровидний, самшит вічнозелений, верба матсудана, форзиція та інші. Їх реалізують населенню, установам, організаціям, а також використовують для озеленення садиб лісництв.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у лісі на Черкащині мисливці врятували дев’ять козуль.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x