НовиниЧеркасиМайже 2 мільйони сплатило ПАТ "Черкасиобленерго" в бюджет минулого...

Майже 2 мільйони сплатило ПАТ “Черкасиобленерго” в бюджет минулого року

-

- Advertisment -

За 2023 рік ПАТ «Черкасиобленерго» сплатило 90% дивідендів у державний бюджет, що згідно розрахунку складає 1 960 044,04 гривень.

Так, Закон України від 21 вересня 2006 року № 185-V «Про управління об’єктами державної власності» п. 5 ст. 11 регламентує, що господарська організація, у статутному капіталі якої є корпоративні права держави, за підсумками календарного року зобов’язана спрямувати частину чистого прибутку на виплату дивідендів згідно з порядком, затвердженим Кабінетом Міністрів України.

В свою чергу Постановою Кабінету Міністрів від 9 лютого № 129 встановлений базовий норматив відрахування чистого прибутку у розмірі 80%. Втім Товариством було ухвалено рішення збільшити цей норматив до 90% та відповідно сплатити у державний бюджет.

– Ми розуміємо, що сьогодні перед державою стоять складні виклики, щодня країна витрачає значні кошти на обороноздатність, даючи гідну відсіч ворогу. Тож наше Товариство вирішило збільшити розмір базового нормативу та сплатити 90% дивідендів, що склало майже два мільйони гривень. У складні часи бюджетоутворюючі галузі, компанії та бізнес мають підтримувати економіку країни заради нашої спільної мети – перемоги,– зазначив голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x