НовиниЧеркащинаМайже 1,5 тисячі черкащан заражені паразитами

Майже 1,5 тисячі черкащан заражені паразитами

-

- Advertisment -

За результатами щомісячного моніторингу захворюваності на паразитарні захворювання у період 8 місяців зареєстровано 1350 випадків хворих на паразитози. Захворюваність дітей складає 96%. Про це повідомляє прес-служба Державної установи "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".

У сумі інфекційної захворюваності без грипу та ГРВІ паразитози складають 35,4%. Серед паразитарних хвороб 90.5% становлять гельмінтози, яких зареєстровано 1222 випадки.

Найвищі показники захворюваності в Уманському районі – 349.7, Золотоніському – 277.5,  Шполянському  – 195.7, Смілянському – 195.6, Жашківському – 184.5, Звенигородському – 184.3, Чигиринському – 176.0,  м. Ватутіно – 159.3.

Зареєстровано 45 випадків захворювань на аскаридоз, зокрема: м. Черкаси – 1; Умань – 3; Сміла – 8; Золотоніському – 10; Кам’янському – 1; Корсунь – Шевченківському – 3; Маньківському – 1 ; Уманському – 4; Христинівському – 13; 1 – Чигиринському  районах. У порівнянні з минулим роком спостерігається зниження захворюваності на один випадок.

Із рідкісних гельмінтозів зареєстровано  4 випадки  опісторхозу в м. Черкаси, 3 випадки дирофіляріозу в м. Черкаси та Умань, 3 випадки трихоцефальозу в Чорнобаївському, 2 випадки токсокарозу в Маньківському, Уманському районі та 1 випадок дифілоботріозу у Смілянському районі.

Із кишкових найпростіших в області зареєстровано 128 випадків лямбліозу.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Кам’янський район перший у списку захворювань на гострі кишкові інфекції.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Пішов із життя відомий черкаський тренер

Пішов із життя видатний тренер-викладач із боксу Віктор Андрійович Кіхтенко, який присвятив своє життя розвитку цієї спортивної галузі. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x