НовиниЧеркащинаМайже 120 протоколів: на Черкащині тривають перевірки на дотримання...

Майже 120 протоколів: на Черкащині тривають перевірки на дотримання правил «червоної зони»

-

- Advertisment -

Упродовж 12-25 листопада цього року фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у проведенні майже 1400 моніторингових перевірок соціально важливих об’єктів. Перевірки проводили переважно із представниками Національної поліції, у складі спільних моніторингових груп. Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби у Черкаській області.

перевірка червона зона
cherk-consumer.gov.ua

Нагадаємо, у зв’язку з переходом Черкащини у «червону» зону епідемічної небезпеки поширення COVID-19 Держпродспоживслужба області посилила державний нагляд (контроль) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог санітарного законодавства та протиепідемічних заходів.

Особлива увага під час перевірок звертається на наявність документів про щеплення, довідки про ПЛР-дослідження або на антиген SARS-CoV-2 чи COVID-сертифікату про одужання у працівників та відвідувачів закладів, діяльність яких у «червоній» зоні заборонена (громадське харчування, ТРЦ, непродовольча торгівля, заклади культури тощо).

Порушення протиепідемічних вимог, встановлених Постановами Кабінету Міністрів України, Головного державного санітарного лікаря України, виявлені на 262 об’єктах (19% випадків).

Найбільш розповсюджені з них – недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, антисептиків, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами та, власне, недотримання дистанції відвідувачами закладів, відсутність організації централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту тощо.

Зокрема, перевірено :

  • 38 закладів дошкільної освіти, порушення реєструвались у 1 (3%) випадку;
  • 32 заклади загальної середньої освіти, порушень не виявлено;
  • 114 закладів громадського харчування, порушення реєструвались у 32 (28%) випадках;
  • 360 закладів продовольчої торгівлі, порушення реєструвались у 86 (24%) випадках;
  • 647 закладів непродовольчої торгівлі, порушення реєструвались у 108 (17%) випадках;
  • 41 перукарню та салон краси, порушення реєструвались у 13 (32%) випадках;
  • 24 агропродовольчих ринків, порушення реєструвались у 4 (17%) випадках;
  • 139 інших об’єктів, порушення реєструвались у 20 (14%) випадках.

За результатами проведених перевірок на адресу суб’єктів господарювання направлено 256 приписів, пропозицій щодо усунення порушень, на посадових осіб складено 119 протоколів про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства, на адресу органів влади, місцевого самоврядування, причетних управлінь, відомств, організацій, керівників підприємств, установ направлено 135 інформацій із відповідними пропозиціями щодо усунення наявних порушень.

перевірка червона зона
cherk-consumer.gov.ua

При кожній із перевірок фахівці пояснюють необхідність проведення вакцинації та правила впровадження обмежувальних заходів.

Довідково: Усього із початку року фахівці Держпродспоживслужби області взяли участь у проведенні майже 16200 перевірок. Порушення протиепідемічних вимог, встановлених Постановами Кабінету Міністрів України, Головного державного санітарного лікаря України, виявлені у 22 % випадків. Найбільше порушень реєструвалось у закладах продовольчої торгівлі (31%), громадського харчування (32%) та на агропродовольчих ринках (20%).

За результатами проведених перевірок соціально важливих об’єктів за виявлені порушення санітарного законодавства на посадових осіб складено 1051 протокол, накладено 913 адміністративних стягнень у вигляді штрафів на загальну суму 260 899 грн, направлено 3391 припис, пропозицію, на адресу органів влади, місцевого самоврядування, причетних управлінь, відомств, організацій, керівників підприємств, установ направлено 1878 інформацій із відповідними пропозиціями щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства.

Як повідомляла раніше vikka.ua, «Файно маркет» продовжує підтримувати чотирилапих друзів у Черкасах

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах працюють над створенням кризового центру

У Черкасах триває ремонт у приміщенні для майбутнього кризового центру. Роботи оглянули міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та його...

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x