НовиниЧеркащинаЛюди, які не мають домівки, можуть отримати тимчасовий прихисток...

Люди, які не мають домівки, можуть отримати тимчасовий прихисток у Черкасах

-

- Advertisment -

Тимчасове житло та реєстрацію можна отримати у Центр реінтеграції для безпритульних та осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі, що діє на базі благодійної організації "Від серця до серця". Про це йдеться на сайті міськради.

"На сьогодні Центр реінтеграції вміщує 34 особи, але для всіх охочих місця все одно бракує, особливо в холодну пору року. Попри те, що ми намагаємось допомогти усім, хто цього потребує, маємо кілька правил та обмежень. Мета центру – дати тимчасове жито, щоб людина могла знайти роботу та соціалізуватися, тому, ми не беремо людей, які не можуть доглядати за собою. Тобто, наприклад, якщо людина після важкої травми, і їй потрібний сторонній догляд – ми відмовимо, адже не маємо ресурсу в такому постійному догляді. Ми не беремо на проживання дітей та людей пенсійного віку. Також обов’язковою умовою для проживання є відмова від алкоголю, наркотичних речовин та пошуки роботи", – розповідає керівник Центру реінтеграції Віталій Іващенко.

Володимир – один із жителів Центру реінтеграції. Сюди потрапив, коли вийшов із в’язниці по умовно-достроковому звільненню. Обов’язковою умовою якого є наявність місця проживання та реєстрації. Сам – житель Кіровоградщини, не має тут ні друзів, ні роботи, ні ресурсів для проживання. Та ще й родичі Володимира, аби позбавити його права на квартиру, в судовому порядку визнали чоловіка померлим. Про те, що Володимира немає серед живих, дізнався випадково, коли потрапив у в’язницю. Тоді, релігійна організація, яка здійснювала візити до місць позбавлення волі, допомогла чоловікові знайти адвоката, який би оскаржив рішення про його смерть та розповіла про благодійну організацію "Від серця до серця", де є можливість тимчасового проживання.

За час проживання у Центрі чоловіку вдалося знайти роботу та відновити себе серед живих. Тепер чекає поки закінчаться судові процеси, щоб повернути Володимиру власне житло.

"Якби не ця організація, я б не зміг вийти із в’язниці, не зміг би назбирати грошей на адвоката, який допомагає мені відновити право власності на майно. Це все час і ресурси, які я зараз не можу витрачати на те, щоб окремо знімати житло. Дуже вдячний такій можливості", – розповідає Володимир, мешканець Центру реінтеграції.

І хоча чоловік мріє про окреме житло, зазначає, що Центр реінтеграції дуже допомагає стати на ноги.

За п’ять місяців цього року Центр прихистив близько 50 осіб. Окрім даху над головою, тамтешні мешканці мають можливість отримати допомогу від професійного психолога та місіонерів черкаських церковних конфесій.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у черкаській лікарні встановили перший бахіломат.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині правоохоронці затримали злочинця, який підпалив обладнання на залізниці

Зловмисник вчинив підпал релейної шафи, яка відповідає за роботу світлофорів на коліях. За це йому загрожує до 10 років...

Учні черкаських шкіл здобули нагороди на міжнародному фестивалі інженерії, науки та технологій

У період з 22 по 28 березня в місті Махдія (Туніс) відбувся міжнародний фестиваль інженерії, науки та технологій під...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x