додому Новини Черкащина Люди топлять сніг: у селі на Черкащині місяць немає води

Люди топлять сніг: у селі на Черкащині місяць немає води

0
Фото тематичне
Фото тематичне

У селі Ромейкове Катеринопільської громади три тижні не працює водогін. Люди возять воду з інших сіл, а пенсіонери, які не мають змоги привезти, топлять сніг.

Про це пише gazeta.ua.

«Село розташоване на горі. Є лише одна свердловина колишнього колгоспу. Свого часу сільська рада Гончарихи, до якої належить наше село, намагалася взяти на баланс наш водогін, але це виявилося дорого. Зробили лише технічну документацію. 3 роки село було взагалі без водогону. Зараз свердловиною користується місцевий фермер Олександр Трохименко. Він її приватизував. Ми зібралися громадою і замінили старі залізні труби на нові, пластикові. Влітку водогін працює, бо фермер поливає поля. Взимку він консервує свердловину і село сидить без води. У нас у дворі є власна свердловина, і ми качаємо звідти. А сусіди, пенсіонери, та інші, які не мають власної свердловини топлять сніг і так мають воду», – розповідає місцева жителька Ірина Лисиця.

Каже, що до найближчої криниці – 500 метрів. Коли три роки не було води, пенсіонери просили молодших принести воду. За це їм давали по 20 гривень за відро. А у зв’язку з нинішніми погодними умовами, воду носити усі відмовляються.

Жінка додає, що востаннє вода була перед сильними морозами наприкінці січня. І щоби водогін не замерзав, треба було його прокачувати, але ніхто цього не робив.

«Там стоять пластикові труби й розігріти їх, щоби пустити воду, немає сенсу, бо пластик розплавиться. Водогін на балансі Олександра Трохименка. Він самотужки платить за електроенергію, яка качає воду. Єдиний куток, на якому немає води, – вулиця Молодіжна. Там проживають молоді люди, які з розумінням ставляться до ситуації. Кому зовсім погано – бере воду з криниць. Спадуть морози, розмерзнуться труби – пустимо воду», – каже староста села Гончариха Валентина Коханчук.

«Два роки свердловина на моєму балансі. Люди за воду не платять ні копійки. Але не в грошах суть. Я їх і не хочу. Просто через сильні морози замерзли труби. Як тільки вони спадуть, люди підуть на водогінну башту, відігріють, і вода з’явиться», – стверджує фермер Олександр Трохименко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, з 24 лютого в Україні запровадять адаптивний карантин.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version