додому Новини Черкащина Люди скаржаться на кашель та задуху: на Черкащині підприємство майже десять років...

Люди скаржаться на кашель та задуху: на Черкащині підприємство майже десять років труїть містян (ВІДЕО)

0

Від чорної сажі вже 7 років страждають мешканці одного з мікрорайонів Сміли. Люди скаржаться на сильний кашель і задуху. Стверджують ? дедалі гірше почуваються через викиди місцевої ТЕЦ. Про це йдеться у ранковому сюжеті програми "Сьогодні".

"Чим ми дихаємо взагалі не зрозуміло. У людей задуха, сльозяться очі, постійний кашель. Здоров’я погіршується через місцеву ТЕЦ. Підприємство перейшло на використання дерев’яної тріски, чорна сажа, що утворюється внаслідок згорання, огортає всі вулиці та осідає на будь-які поверхні", − стверджує смілянин Валерій Міщенко.

Найбільше потерпають будинки, що знаходяться неподалік підприємства. Тут усі поверхні вкриті кіптявою та на долоні залишаються брудні сліди. Обурені жителі приходили скаржитися до керівництва "Теплокомунцентралі". Однак далі прохідної їх не пропустила охорона. Телефоном керівник підприємства дати коментар також відмовився.

Лікарі зазначають, що хвилювання мешканців за власне здоров’я не даремне.

"Найбільше реагують на ці негативні впливи люди із хронічними хворобами. Наприклад, ішемічна хвороба серця, хронічні обструктивні захворювання легенів, бронхіальна астма та інші легеневі захворювання", − зазначає завідувач пульмунологічного відділення Першої черкаської міської лікарні Антон Лисенко.

Екологи неодноразово перевіряли Смілянську ТЕЦ, кажуть, що знаходили порушення і вже штрафували відповідальних осіб.

"Під час перевірки було зафіксовано перевищення гранично-допустимої концентрації задимлюючої речовини, а саме оксиду вуглецю, майже в два з половиною рази", − повідомив перший заступник начальника державної екологічної інспекції центрального округу Сергій Поліщук.

Також екологи зазначають, що проблему можна вирішити, для цього необхідно модернізувати обладнання. Однак чекати на це люди не згодні, вони планують писати колективну заяву до прокуратури.

Як повідомляв сайт vikka.ua, держекоінспекція відзвітувала за рік роботи на Черкащині.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version