НовиниЗдоров'яЧим загрожує використання антибіотиків без призначення і чи варто...

Чим загрожує використання антибіотиків без призначення і чи варто їх застосовувати при COVID-19?

-

- Advertisment -

В Україні на тлі епідемії коронавірусу знову суттєво зросли темпи продажу та використання антибіотиків. Люди купують їх без призначення лікаря, не розуміючи, що вони не лікують COVID-19 і недієві в його профілактиці. Про це повідомлять на сайті OBOZREVATEL.

А за бездумного приймання такі медикаменти здатні й нашкодити. Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу МОЗ, що транслювався онлайн у Facebook.

“Антибактеріальні препарати не активні щодо вірусів, зокрема й коронавірусу SARS-CoV-2. Тому COVID-19, як і будь-яка інша вірусна інфекція, не є прямим показом для призначення антибіотиків”, – наголосив він.

За словами міністра, призначення антибактеріальної терапії для пацієнтів із коронавірусом може бути виправдано тільки в разі бактеріальної інфекції. А встановлення її ознак є винятково прерогативою лікаря.

“Не займайтеся самолікування. Не вживайте антибіотики для профілактики” – закликав Ляшко.

На брифінгу він пояснив, що нині стійкість до антимікробних препаратів стала однією із найсерйозніших загроз для охорони здоров’я, а також викликом для трансплантології.

Щорічно в світі близько 700 тисяч людей помирають від інфікування стійкими до антибіотиків бактеріями. Але в разі втрати контролю над призначенням і лікуванням ними, каже очільник МОЗ, ця цифра може сягнути 10 мільйонів смертей щороку вже через 30 років.

“І це не картина із фільму жахів. Це можливе настання постантибіотикової ери. Час, коли антибіотики перестануть працювати і будь-яка хвороба, що сьогодні за правильного і виваженого лікуванні антибіотиками проходить майже непомітно, цілком реально може стати смертельно небезпечним”, – зауважив Ляшко.

Як повідомляла vikka.ua, за останню добу в Черкасах захворіли на COVID 120 осіб.

Матеріал підготовлений людиною без фахової медичної освіти. Статті на сайті призначені для загального ознайомлення. Інформація повідомляє про симптоми та причини їх виникнення, для своєчасного візиту на консультацію до лікаря. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x