додому Новини Черкащина Лісівники пройшли спеціалізовані навчання на Черкащині (Фото)

Лісівники пройшли спеціалізовані навчання на Черкащині (Фото)

0
lis-ck.gov.ua

Днями у Чигиринському держлісгоспі відбувся виїзний семінар-навчання для працівників державної лісової охорони. Учасники розглянули питання захисту лісів Черкащини від шкідників і хвороб.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

lis-ck.gov.ua

На захід були запрошені головні лісничі та інженери охорони і захисту лісу держлісгоспів. Також у участь у семінарі взяв начальник відділу діагностики ДСЛП «Київлісозахист» Валерій Чавченко.

Семінар розпочали у Трушівському лісництві на одній з ділянок, де у 2020 році був виявлений осередок соснового шовкопряда. Як зазначив головний лісничий Чигиринського держлісгоспу Сергій Перов, торік здійснили винищувальні заходи у вигляді наземного хімобробітку в осередках соснового шовкопряда на загальній площі 502 га. Хімічний обробіток лісів на Черкащині, до минулого року, здійснювали у 2012, 2013, 2014 роках. Тоді винищувальні заходи проводилися на площах понад 8 тисяч гектарів і осередки поширення шкідників вдалося зупинити, як, до речі, і минулого року.

Наступним об’єктом стала контрольна площадка у Чигиринському лісництві, закладена для нагляду за звичайним сосновим пильщиком. У результаті огляду було визначено, що кількість зимуючих шкідників знаходиться в межах норми.

У Чигиринському держлісгоспі учасники заходу оглянули спеціальну установку – аерозольний генератор «ГАРД» – генератор аерозольний регульованої дисперсності, який застосовують чигиринські лісівники для проведення хімічного обробітку лісів. Він розміщений на базі автомобіля УРАЛ і розпилює робочу рідину на хвою, шкідник поїдає цю хвою і гине. Така установка, до речі, єдина серед держлісгоспів Черкащини.

Окрім цього лісівники прослухали лекцію щодо основних хвоє- та листогризучих шкідників, їх біологію та методи боротьби. Було наголошено на важливості вчасного проведення рекогносцирувальних обстежень у весняний період, адже основні шкідники лісу розвиваються саме навесні.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині проводять рейди по виявленню стихійних смітників.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version