НовиниЧеркащинаЛісівники Черкащини здійснили понад півтисячі рейдів з охорони держлісфонду

Лісівники Черкащини здійснили понад півтисячі рейдів з охорони держлісфонду

-

- Advertisment -

Для запобігання незаконним рубкам державною лісовою охороною лісгоспів постійно проводиться ряд заходів. У лісах, підпорядкованих Черкаському ОУЛМГ, патрулювання здійснюють 20 рейдових бригад. Цьогоріч проведено 525 рейдів з охорони державного лісового фонду. Допомагають у боротьбі з "чорними лісорубами" сучасні технічні засоби – фотопастки, які є у кожному лісгоспі, що дозволяють оперативно встановлювати факт лісопорушення. Про це повідомляє прес-служба управління.

Боротьба з лісопорушниками ведеться працівниками державної лісової охорони цілодобово, але вона не може бути ефективною без допомоги правоохоронних та судових органів.

За 10 місяців 2017 року по Черкаському ОУЛМГ обсяг виявлених незаконних рубок становить 386 кубометрів деревини – лісовою охороною було зафіксовано 44 таких випадки. Лісовому господарству завдано шкоди в розмірі 2,05 млн. грн. По 22 випадках збитки відшкодовано лісопорушниками добровільно. По решті 22 випадках (375 кбм деревини, шкода 1,99 млн. грн.) матеріали направлені до районних відділів ГУ Нацполіції в області. Станом на сьогодні до судів направлено лише 2 справи.

Черкащан просять не залишатися байдужими у питанні збереження лісу від незаконних рубок та повідомляти про такі факти на телефон "гарячої лінії управління": 0472-37-00-72.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах депутати хочуть знищити майже півтисячі дерев для будівництва котеджів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА завітала до Марини. Вона вже 7 рік поспіль замість паски...

У Городищі заарештували чоловіка, який вдарив ножем знайомого

Під час сварки чоловік завдав потерпілому удар ножем у живіт, в результаті чого останнього довелося госпіталізувати з тяжкими тілесними...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x