додому Новини Лісівники Черкащини вже висадили 700 га лісу

Лісівники Черкащини вже висадили 700 га лісу

0

Державні лісові господарства Черкащини вже висадили 700 гектарів лісових культур. Про це повідомили у Черкаському обласному управлінняі лісового та мисливського господарства

Це майже половина від запланованих об’ємів. Про це повідомив начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко.

"Рання весна та сприятливі погодні умови дозволили рано почати цьогорічну лісокультурну кампанію. Роботи з відновлення та створення лісів наразі активно проводять усі лісгоспи. На підприємствах, де висаджуються хвойні породи, посадка лісу вже на стадії завершення. Так, приміром, Золотоніський лісгосп практично виконав поставлені завдання. Більшість робіт зі створення лісових культур виконали в Черкаському та Звенигородському лісгоспах", – зауважив головний лісівник Черкащини.

Загалом у 2016 році заплановано провести відтворення лісів на загальній площі 1600 гектарів. Основними лісоутворюючими породами для області є сосна звичайна та дуб звичайний, хоча висаджуються й інші – дуб червоний, горіх чорний, липа дрібнолиста.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські лісівники сплатили понад 160 млн гривень податків.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version