НовиниЧеркащинаЛісівники Черкащини продали ялинок на понад 1 мільйон гривень

Лісівники Черкащини продали ялинок на понад 1 мільйон гривень

-

- Advertisment -

Протягом ялинкової кампанії держлісгоспами області реалізовано 10786 ялин і сосон. Загальна сума від продажів склала 1,25 млн грн. Середня ціна ялинок – 116 грн. Про це повідомляють у Черкаській обласній державній адміністрації. 

Усі реалізовані ялинки були вирощені на спеціальних плантаціях або ж заготовлені у ході виконання лісогосподарських заходів з догляду за лісовими насадженнями.

Найбільше продано новорічних ялинок у Черкаському (3,5 тис. шт.), Уманському (1,5 тис. шт.), Корсунь-Шевченківському (1,5 тис. шт.) держлісгоспах. Найзатребуванішими були ялини та сосни висотою до 1,5 м. Ходовими цьогоріч були і ялинки в контейнерах.

Заготівля ялинок відбувалася відповідно до попиту. Загалом по області налічується 252 га ялинкових плантацій, які поновлюються сіянцями та саджанцями щороку.

Протягом грудня охорону лісових масивів, чергування на автошляхах, розʼяснювальну роботу здійснювали 45 бригад працівників лісового господарства. Було здійснено 263 рейди з охорони хвойних насаджень на території держлісфонду.

Загалом в ході перевірок та рейдів в межах області лісівниками складено 11 протоколів на «ялинкових порушників» (незаконно зрубано 11 ялинок). Сума накладених штрафів та збитків складає 5993 тис. грн.

До слова, цьогоріч зафіксовано зменшення попиту на ялинки – у 2021 році було реалізовано майже 20 тисяч ялин та сосон.

Читайте також:

На Черкащині засуджено 48-річного чоловіка, який ножем намагався вбити свого односельчанина. Йому призначено позбавлення волі. 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Нардеп від Черкащини задекларував квартиру в Швейцарії і 720 тис грн зарплати

Квартиру в Швейцарії і в Києві, нежитлові приміщення та заощадження готівкою і на банківських рахунках задекларував народний депутат, обраний...

На Черкащину насуваються дощі та похолодання

З новим робочим тижнем на Черкащині настає зміна погодних умов. Наближаються атмосферні фронти, які принесуть грозові дощі. Про це...

Цікаве:

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...

Який смартфон вибрати у 2024 році

Який смартфон вибрати у 2024 році Шукаєте ідеальний iPhone? Ми...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x