НовиниЧеркащинаЛісівники Черкащини готуються до висадки сотень гектарів молодих дерев

Лісівники Черкащини готуються до висадки сотень гектарів молодих дерев

-

- Advertisment -

Кам’янські лісівники готові цьогоріч висадити 109 гектарів молодих саджанців. Підприємство збирається провести весняну посадкову кампанію в оптимальні агротехнічні терміни. Про це повідомляє прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

В осінній період 2018 року у структурних підрозділах було заготовлено 11780 кілограмів лісового насіння, із них переважна більшість – 9922 кілограмів жолудя дуба звичайного. Кілька тонн жолудів вже висіяли в розсадники восени, частину насіння заклали на зберігання і використають для створення лісових культур шляхом посіву, решта буде висіяна в лісових розсадниках для вирощування посадкового матеріалу на майбутнє.

Посадковим матеріалом, необхідним для створення лісових культур, підприємство забезпечено у повній мірі – вирощено понад 383 тис. шт. сіянців основних лісоутворюючих порід, в тому числі дуба звичайного – понад 240 тис. шт. Усі сіянці успішно пережили зиму і готуються стати молодими насадженнями.

Нагадаємо, що у Чигиринському лісгоспі цьогоріч планують створити 197,2 га лісових насаджень. Із них 101,4 га – сосна звичайна, 33,2 га – акація біла, 31,8 га – дуб звичайний, 30,8 га – горіх чорний. Посадкового матеріалу виростили цілком достатньо, аби забезпечити ним усі структурні підрозділи підприємства.

Як повідомляв сайт vikka.ua, тераріум Черкаського зоопарку поповнився двійнею яскравих малюків.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x