НовиниЧеркащинаЛіс на Черкащині обороняє унікальний кінний патруль (ВІДЕО)

Ліс на Черкащині обороняє унікальний кінний патруль (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

До лісу – на конях. На Черкащині працює унікальний кінний патруль лісової охорони. Звенигородські лісівники організували його два роки тому, коней врятували зі скотобійні, а колишній склад переобладнали на конюшню. Про це йдеться в сюжеті 5 каналу.

Лісничий Богдан Тихолоз вирушає на патрулювання лісу зі своїм напарником – конем на прізвисько Долік. Ловлять зловмисників майже на п'яти тисячах гектарів лісу.

"Крали ліс, дрова крали і було легше, бо люди стояли дивилися, чи ми їдемо машинами, чи не їдемо. Конями набагато легше – через ліс собі переїхали, нас ніхто не чув, ніхто не бачив і під’їхали одразу до них. Кінь краще, ніж автівка тим, що ним легше проїхати по культурах, легше чути все – де хто ходить, де хто і що рубає", – каже майстер лісу Хлипнівського лісництва Богдан Тихолоз.

Така "кавалерія" охороняє Звенигородські ліси майже два роки. За цей час уже впіймали не один десяток порушників.

"Знають (про існування кінної поліції) і менше ідуть до лісу і не роблять того, що не слідує. І люди законослухняні стають", – зазначає лісничий Борис Юрченко.

Служить у лісовій кавалерії семеро коней. У кожного – схожа історія. Їхні колишні власники хотіли здати тварин на м'ясо. Від бійні їх урятували лісівники. Допомагають доглядати тварин і місцеві школярі.

Після кожного патрулювання коні отримують смачну винагороду. "В обід ми їм даємо овес і моркву, бо дуже багато в ній вітамінів. І коні дуже її люблять, тому що відмовитися ніхто не може просто", – каже співробітниця лісництва Віра Вінничук.

Тепер лісівники подумують повністю відмовитися від патрулювання лісу на автівках. Утім для реалізації цього задуму потрібно придбати ще кілька тварин.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Новий Рік Донбас охоронятимуть службові собаки з Черкащини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Канівчан попереджають про небезпеку підтоплення

Жителів Канівської громади попереджають про можливе підтоплення окремих територій через водопілля. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Очікується затоплення...

У Черкасах відновив роботу велопатруль

Від сьогодні на вулицях Черкас знову з'являться велопатрульні. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Вони продовжать роботу з...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x