НовиниЛіквідаторів аварії на ЧАЕС вшанували у Черкасах

Ліквідаторів аварії на ЧАЕС вшанували у Черкасах

-

- Advertisment -

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС або День ліквідатора. Цього дня 1986 року було завершено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком атомної станції. Про це повідомляють у Черкаській міській раді. 

Пам’ятні заходи відбулися у Соборному парку Черкас. Представники міської та обласної влади, громадських організацій, духовенства, небайдужі містяни взяли участь у вшануванні пам’яті героїв-ліквідаторів чорнобильської трагедії. Священики провели спільний молебень за жертвами аварії на ЧАЕС.
«36 років тому герої-чорнобильці ціною свого життя і здоров’я зуміли вгамувати мирний атом, що вийшов із-під контролю, ціною власного життя вони врятували Європу і світ. Нині так само наші герої-захисники на передовій рятують Україну, Європу і світ від агресора. І серед них є діти тодішніх чорнобильців. Світла пам’ять тим, хто віддав за нас своє здоров’я і життя у ядерному котлі, а живим ліквідаторам аварії – міцного здоров’я, шани та вдячності від людей», – сказав секретар Черкаської міської ради Юрій Тренкін.

«Події останніх років яскраво свідчать, що ми – країна героїв, – відзначає заступник міського голови Черкас Павло Валенчук. – Щойно десь у світі трапляється лихо – наш народ стає на захист, закриває, рятує від катастроф і воєн не тільки нашу країну. І 36 років тому в Чорнобилі, і зараз на війні з російським агресором приймаємо на себе і витримуємо багато ударів. Тому вшануймо живих і полеглих: і ліквідаторів ядерної катастрофи 19896 року, і нинішніх героїв, які стоять на сторожі миру й незалежності».

Читайте також:

У парку «Юність» встановили новорічні інсталяції та невелику ялинку. Все це старі прикраси КП «Дирекції парків», що використовувались у попередні роки.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x