додому Новини Черкаси Лікують постраждалих від війни: черкаським медикам передали нове обладнання (ВІДЕО)

Лікують постраждалих від війни: черкаським медикам передали нове обладнання (ВІДЕО)

0

Дерматоми, шкірні перфоратори та раневі покриття – таке обладнання  передали черкаським медикам  для лікування постраждалих під час війни. Ротарі-клуб «Черкаси» привіз допомогу у опікове відділення однієї з лікарень міста.

«Спочатку військової агресії наш клуб і ротарійці всього світу допомагаємо закладам Черкас і  Черкаської області і надаємо обладнання та необхідні матеріали. Сьогодні ми привезли обладнання для опікового центру, який допоможе нашим воїнам швидше видужати», – зазначив президент Ротарі клубу «Черкаси» Віктор Вовк.

Для сучасних методик лікування потрібне відповідне обладнання, зазначає завідувач опікового відділення. Дерматоми та шкірні перфоратори є саме такими. До прикладу, перші допомагають медикам зрізати шкіру з однієї ділянки тіла постраждалого, щоб потім пересадити її на іншу.

«І шкірний перфоратор. Це пристрій для того, щоб збільшити крок перфорації, тобто збільшити площу забраної шкіри, економлячи донорські ділянки», – розповів завідувач опікового відділення Петро Осауленко

У лікування опіково-вибухових травм важливо не дати рані пересихати. Так вона зможе швидше загоїтися. Для цього ротарійці додатково передали медикам ранові покриття.

«Аквіор – це гелева пов’язка, яка накладається на рани. Вони є двох видів. Є з додаванням антисептику і без додавання антисептику. Суть цієї пов’язки в тому, щоб надати вологе середовище рані для кращого загоєння», – додав Петро Осауленко.

Багато мирних жителів і військових постраждали під час війни. Вони мають опікові травми і потребують допомоги. Саме тому ротарійці вирішили надавати волонтерську підтримку медикам по всій Україні, які лікують їх. Разом з Ротарі Internatonal та фондом катстроф вони закупили все необхідне.

«Ми закупили 65 дерматомів, спеціальних приладів для опікових центрів, для відділень, де проводять лікування пацієнтам з опіково-вибуховою травмою, також 25 перфораторів і відповідні замінні головки, спеціальні для цих дерматомів, комплекти», – розповіла Ольга Палійчук, медична координаторка спілки Ротарі клубів України, паст-президентка Ротарі клубу «Черкаси».

Майже 30 лікарень України отримали таке обладнання від ротарійців.

YouTube video player

 

 

 

Читайте також:

Зведений загін черкаських поліцейських вирушив на Харківщину, де нестиме службу.

 

 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version