НовиниЧеркасиЛікують постраждалих від війни: черкаським медикам передали нове обладнання...

Лікують постраждалих від війни: черкаським медикам передали нове обладнання (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Дерматоми, шкірні перфоратори та раневі покриття – таке обладнання  передали черкаським медикам  для лікування постраждалих під час війни. Ротарі-клуб «Черкаси» привіз допомогу у опікове відділення однієї з лікарень міста.

«Спочатку військової агресії наш клуб і ротарійці всього світу допомагаємо закладам Черкас і  Черкаської області і надаємо обладнання та необхідні матеріали. Сьогодні ми привезли обладнання для опікового центру, який допоможе нашим воїнам швидше видужати», – зазначив президент Ротарі клубу «Черкаси» Віктор Вовк.

Для сучасних методик лікування потрібне відповідне обладнання, зазначає завідувач опікового відділення. Дерматоми та шкірні перфоратори є саме такими. До прикладу, перші допомагають медикам зрізати шкіру з однієї ділянки тіла постраждалого, щоб потім пересадити її на іншу.

«І шкірний перфоратор. Це пристрій для того, щоб збільшити крок перфорації, тобто збільшити площу забраної шкіри, економлячи донорські ділянки», – розповів завідувач опікового відділення Петро Осауленко

У лікування опіково-вибухових травм важливо не дати рані пересихати. Так вона зможе швидше загоїтися. Для цього ротарійці додатково передали медикам ранові покриття.

«Аквіор – це гелева пов’язка, яка накладається на рани. Вони є двох видів. Є з додаванням антисептику і без додавання антисептику. Суть цієї пов’язки в тому, щоб надати вологе середовище рані для кращого загоєння», – додав Петро Осауленко.

Багато мирних жителів і військових постраждали під час війни. Вони мають опікові травми і потребують допомоги. Саме тому ротарійці вирішили надавати волонтерську підтримку медикам по всій Україні, які лікують їх. Разом з Ротарі Internatonal та фондом катстроф вони закупили все необхідне.

«Ми закупили 65 дерматомів, спеціальних приладів для опікових центрів, для відділень, де проводять лікування пацієнтам з опіково-вибуховою травмою, також 25 перфораторів і відповідні замінні головки, спеціальні для цих дерматомів, комплекти», – розповіла Ольга Палійчук, медична координаторка спілки Ротарі клубів України, паст-президентка Ротарі клубу «Черкаси».

Майже 30 лікарень України отримали таке обладнання від ротарійців.

 

 

 

Читайте також:

Зведений загін черкаських поліцейських вирушив на Харківщину, де нестиме службу.

 

 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x