додому Новини Черкащина Легендарного УНСОвця, випускника черкаського вишу, затримали у Польщі за вимогою Росії

Легендарного УНСОвця, випускника черкаського вишу, затримали у Польщі за вимогою Росії

0

Вранці 9 листопада у Варшаві затримали українського політика, одного з лідерів УНА-УНСО, 46-річного ветерана АТО Ігоря Мазура ("Тополю").

Про це повідомив екснардеп Ігор Мосійчук. При цьому він зазначає, що затримали Мазура за запитом Російської Федерації. За його інформацією, Мазура звинувачують у тероризмі, а саме в участі в першій чеченській війні на боці військ Джохара Дудаєва у складі батальйону УНСО під командуванням Сашка Білого, пише "Про Все".

Ігор Мазур – учасник кількох війн, зокрема, нинішньої війни на Сході України, активний учасник Революції гідності, заступник голови партії УНА-УНСО і заступник головного командира УНСО. Офіцер Збройних сил України. Свого часу закінчив історичний факультет Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

"Дві години тому польські прикордонники на польському прикордонному пункті Дорогуск затримали мого колегу, політв’язня , учасника війни на Сході України Ігора Мазура. До нього не допускають українського консула та не надають адвоката. В понеділок попередньо в місті Холм буле вирішуватися питання про взяття Ігора під варту з метою екстрадиції в Росію. Подробиці незабаром", – так на своїй сторінці в соцмережі написав про те, що сталося, правозахисник Андрій Мамалига.

Водночас з'явилася інформація, що Мазур нібито їхав до Польщі на офіційний захід.

Підтвердила цю інформацію громадська діячка Олена Терещенко.

"Сьогодні о восьмій ранку за запитом Росії через Інтерпол польськими прикордонниками затриманий герой декількох війн, наш друг Ігор Мазур (Тополя), який мав відвідати офіційний захід за запрошенням (!!!) польської сторони!" – наголосила вона.

За її словами, в понеділок у місті Холм має відбутися суд.

Також вона закликала всіх небайдужих прийти сьогодні о 19:00 до посольства Польщі.

Разом із тим, уже з'явилася інформація, що факт затримання підтвердили дружина Мазура та Посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах відкрили меморіальну дошку загиблому атовцю.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version