додому Новини Легендарний тральщик "Черкаси" може назавжди залишитися у Криму

Легендарний тральщик "Черкаси" може назавжди залишитися у Криму

0

В анексованому Севастополі святкували День флоту, уперше свято відбулося без участі українських військових моряків, виключно під російськими триколорами та Андріївськими прапорами, повідомляє BBC Ukrainian.

Російський флот у Севастополі влаштував справжню військову демонстрацію: спершу кораблі Чорноморського флоту пройшлися парадом у Севастопольській бухті, далі почалися показові навчання – одразу в морі, на суші та в повітрі.

Російські військові продемонстрували артилерійські установки "Гвоздика" і "Град". У повітрі над містом літали літаки Су-24 і Бе-12 та вертольоти Ка-27 і Мі-8.Морська піхота здійснила показову висадку на берег. До бухти з великого десантного корабля "Ямал" викотилися БТР-80, морські піхотинці показали елементи рукопашного бою на березі, а з борту корабля дали залп з іще одного "Граду".

До такого "військо-спортивного свята" залучили 18 кораблів, 28 літаків і гвинтокрилів та 19 одиниць наземної бойової техніки. Головнокомандувач ЧФ Олександр Вітко похвалився, що показане – лише десята частина із можливостей його флоту.

За словами адмірала, Росія не збирається повертати українські кораблі. Він заявив журналістам, що росіянам ця техніка не потрібна, але повертати її не будуть, бо вона нібито "буде використана в бойових діях проти власного народу". Також додав, що кораблі застаріли, тому їхня експлуатація може призвести до чисельних жертв серед населення.  Голова Ради Міністрів Криму Сергій Аксьонов взагалі звинуватив українських військових у тому, що вони внаслідок невмілого користування технікою привели її у неробочий стан.

Після окупації Криму росіяни хоч і повернули Україні 35 застарілих кораблів та допоміжних суден, однак там досі залишається майже 20 одиниць, серед яких "основа" українських ВМС: корвети "Тернопіль", "Луцьк", "Придніпров’я", морські тральщики "Чернігів" і "Черкаси", великий десантний корабель "Костянтин Ольшанський" та корабель управління "Славутич".

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version