НовиниЧеркасиЛаявся та бив: у черкаській маршрутці водій зі скандалами...

Лаявся та бив: у черкаській маршрутці водій зі скандалами вигнав підлітка-пільговика (Відео)

-

- Advertisment -

У Черкасах стався черговий конфлікт між працівниками маршрутки та пасажирами. Цього разу водій та кондуктор автобуса №22 ледь не покалічили підлітка. Усе через нібито заборону школярам їздити в маршрутках під час локдауну, ще й по пільговому посвідченню.

Про це потерпілий підліток повідомив у соцмережі.

Так, подія трапилася 16 січня, коли 15-річний Павло Артеменко їхав маршруткою у справах. Він із багатодітної сім’ї, про що свідчить відповідний документ, який дає право на безкоштовний проїзд в громадському транспорті. Однак кондукторка не звернула на це уваги, вимагаючи від хлопця, щоб той вийшов з автобуса. Мовляв, є відповідна постанова по місту, якою забороняється школярам їздити у маршрутках в період локдауну, а посвідчення дитини з багатодітної сім’ї дійсне лише за присутності батьків.

«На прохання пред’явити постанову, яка б підтвердила її слова, кондукторка відповіла, щоб я із заявою до міськради звернувся. По-перше, закону, що під час локдауну заборонений пільговий проїзд, або тільки в присутності батьків, не було. Є лише обмеження «2 місця». По-друге, на той момент в салоні не було пільговиків. За словами пасажирів, вони всі оплачували проїзд», – розповів у соцмережі Павло Артеменко.

Зі скандалом хлопець все ж доїхав до потрібної йому зупинки та обійшов автобус, щоб зафіксувати його номер. Тоді до нього підбіг водій. За словами Павла, чоловік почав піднімати на нього руки та нецензурно висловлювався, штовхнув на землю.

«Коли я встав, він у мене відібрав кепку і пішов до автобуса, я пішов за ним, щоб забрати свою річ. У відповідь водій почав мене знову бити на дорозі і відбирати телефон, бо я все фіксував на камеру. В результаті – погнув мені новий телефон та забруднив речі»,  – підкреслив підліток.

У коментарі сайту vikka.ua Павло повідомив, що у цій ситуації пасажири та інші свідки не заступилися за нього, а стали на підтримку водія та кондуктора. Мовляв, «скільки можна стояти, поїхали далі». Після того, як він забрав у маршрутника свої речі та зафіксував номерний знак автобуса, хлопець пішов у своїх справах. Спочатку, каже, збирався написати заяву до поліції на водія, але Павло неповнолітній і заяву в нього не приймуть, а мама у це все втручатись не хоче.

Зараз Павло звернувся по допомогу до кількох активістів та сподівається, що вони зможуть привернути увагу суспільства до його проблеми і винні будуть покарані. Зокрема, на підтримку хлопцю прийшла черкаська активістка Анастасія Прогунова. Вона кілька днів чекала відповіді від перевізника і їй повідомили, що вказаному водієві «винесуть догану».

Фото: Pasha Art

«І це все. Загалом, недовлада не діє, перевізники роблять що хочуть, екіпажі з людей перетворюються в бездушні машини зі збору 5 грн. Добре, що так чинять не всі. Олег Бабич (депутат райради, – ред.) готує депутатське звернення до Укртрансбезпеки, уповноваженому з прав людини, в поліцію, і на ім’я мера. Ініціюємо притягнення водія, кондуктора та перевізника до відповідальності мінімум за трьома пунктами», – повідомила у коментарі сайту vikka.ua Анастасія.

Окрім цього активісти вимагатимуть відшкодування завданих дитині збитків та планують створити робочу групу з цього питання в Черкасах. Сьогодні, 20 січня, жінка зустрінеться з компетентним юристом та обговорить подальше вирішення цієї проблеми в правовому полі.

«Найближчим часом ми створимо відеошпаргалку на тему, як пасажирам діяти в різних ситуаціях, пов’язаних з порушеннями їхніх прав. У першу чергу, це буде стосуватися людей, які мають право користуватися пільгами», – підкреслила Анастасія Прогунова.

Ситуацію активістці прокоментував начальник управління транспорту Віталій Москаленко. Він пообіцяв тримати ситуаці. під контролем і наголосив, що ніякої постанови про заборону неповнолітнім пересуватися містом під час карантину немає. Пільговий проїзд для них також не обмежений. Такі заяви – це самодіяльність чи то перевізників, чи то їх працівників.

У самому ж ПП «Еліт Транс» прокоментувати ситуацію журналістам сайту vikka.ua відмовилися. Диспетчер повідомила, що станом на 15:00 на місці нікого з керівництва немає і офіційної інформації у телефонному режимі вони не надають.

Тож будемо сподіватися, що ситуація, яка склалася, все ж буде розглянута не лише на міському рівні і всі винні будуть покараними, а якість обслуговування в громадському транспорті Черкас більше не буде виходити за межі здорового глузду.

Як повідомляв сайт vikka.ua, приміські маршрутки уже піднімають ціну за проїзд у Черкасах до 7 гривень.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Із Черкас на передову їздить пересувний стоматологічний кабінет

Із Черкас в зону бойових дій їздить пересувний стоматологічний кабінет. Цей проект почав діяти ще з 2015 року. Тоді...

У черкаській школі відкрили меморіальні дошки 

У Черкаській загальноосвітній школі №4 відбулося відкриття меморіальних дошок на честь двох випускників цього навчального закладу. Про це повідомляє...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x