НовиниЧеркащинаКвартирний скандал: у Черкасах шахраї забирають житло у боржників

Квартирний скандал: у Черкасах шахраї забирають житло у боржників

-

- Advertisment -

Квартирний скандал: у Черкасах шахраї забирають житло у боржників

У Черкасах група адвокатів організувала схему із захоплення квартир боржників. У махінаціях поліція підозрює і співробітників місцевої виконавчої служби. Про це повідомляють "Подробности".

Стопки документів у Тамари Панченко накопичилися за три роки судової тяганини. Тоді частину двокімнатної квартири свекрухи виставили на торги нібито через те, що вона не виплатила кредит – 22 тисячі гривень. Житло за 18 тисяч купив місцевий адвокат Сергій Гартінгер. Далі, – запевняє жінка – він підробив договір про те, що пенсіонерка готова продати другу частину житлоплощі. І нібито навіть взяла завдаток – 88 тисяч. Гартінгер – пішов до суду.

"Номер будинку не той, повістки не приходять, на суд ми не йдемо, нічого не знаємо. І суддя Клочко виносить ухвалу суду – повернути борг 88 тисяч з хвостиком", – розповідає Тамара Панченко, жителька Черкас.

За неіснуючий борг пристави пустили з молотка і другу частину квартири. І її знову купив Сергій Гартінгер. Торік 82-річну свекруху Тамари Панченко він з групою молодиків просто виставив на вулицю. Адвокат зізнається – це не єдиний епізод у його кар'єрі.

Продавши чотирикімнатну квартиру, Олена Валентинівна купила трохи меншу на Лазарева, 4. Продавці та нотаріус, який оформляв угоду, запевняли – нерухомість не проблемна. Жінка заплатила 31 тисячу доларів, а ось вступити в права власності – не змогла. Квартира виявилася під арештом.

"Квартиру нам показував Сергій Гартінгер, спочатку він сказав, що це його квартира, потім вони сказали, що квартира не його, що квартира якоїсь Наталії Валеріївни, яка знаходиться за кордоном. З боку продавця приїхав, як вони стверджували, родич Наталії – Борис Щербатюк", – розповідає Тетяна Турбанова, дочка Олени.

Борис Щербатюк виявився бізнес-партнером Гартінгера. А сама господиня – помічницею одного з місцевих адвокатів. Сам Гартінгер по телефону ситуацію нам пояснив так.

"Моя особиста відповідальність та тих людей, які я представляв, закінчується з моменту підписання договору й отримання коштів. Але я з людьми домовився, що протягом місяця або гроші, або квартира".

Ось тільки ні грошей, ні квартири мати з донькою досі не побачили. Активіст Олександр Галкін відстежує все, що пов'язано з адвокатом Сергієм Гартінгером. Він упевнений – без допомоги держструктур йому б не вдалося провертати подібні схеми.

"Люди втратили квартиру, вони позбулися квартири лише через те, що у виконавчій службі був порушений закон", – говорить Олександр Галкін, громадський активіст.

У Черкаській виконавчій службі вже звільнені кілька співробітників – за перевищення службових повноважень. У поліції кажуть – це пов'язано з діяльністю Гартінгера.

"Підготовлено ряд підозр особам за ті дії, які вони скоювали, я не буду зосереджуватись кому саме тому, що ми можемо це оголосити лише після того, коли ми вручимо дану підозру", – повідомив заступник начальника ГУ НП в Черкаській області Валентин Кожухівський.

Щонайменше, за трьома фактами виселення людей у поліції відкрили кримінальні провадження.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині затримали пару злочинців, яка обкрадала квартири.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

ПАТ «Черкасиобленерго»: енергетики розпочали ремонтний період обладнання відкритих розподільних пристроїв

Пресслужба ПАТ «Черкасиобленерго» повідомляє про технічне обслуговування та ремонти енергообладнання протягом року з метою якісного та безаварійного розподілу електричної енергії...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x