НовиниЧеркащинаКурс на літо: на Черкащині обіцяють погожий тиждень

Курс на літо: на Черкащині обіцяють погожий тиждень

-

- Advertisment -

Поточний тиждень нарешті порадує літнім теплом! В останні дні травня, у теплому секторі циклону, погода попрощається з весною 2022 окремими зливами та грозами. Про це повідомляє Віталій Постригань, керівник Черкаського обласного гідрометцентру.

погода літо дощ

Загальний температурний фон 18-19°, що в межах та дещо вище кліматичної норми.

На початку тижня циклон, що проходить над Україною, «щедро ділиться» помірними, місцями значними грозовими дощами. На Черкащині – короткочасні дощі, більш інтенсивні у західній частині області. Температура вночі 9-14º, вдень 22-27º. Температура води у Дніпрі 17°.

З вівторка і до кінця тижня погода буде більш стійка. Проте вдень, за рахунок термодинамічної нестійкості цілком можливі локальні короткочасні дощі. Вдень 2 червня – вночі 3 червня на Черкащину «увірветься» атмосферний фронт, який додасть порцію вологи. Температура вночі 10-15º, вдень 23-28º.

Такі погодні умови сприятимуть активному росту та розвитку всіх сільськогосподарських культур, проте загальний дефіцит опадів зумовить подальше зниження волого запасів грунту. Для заготівлі сіна стабільної стійкої погоди гарантувати не можна.

На порозі червень – багата щаслива пора нового поповнення в природі, хліборост, рум’янець року. За кліматом це справжній літній місяць з грозами, зливами, шквалистим посиленням вітру іноді з градом. На червень припадає день літнього сонцестояння, коли найдовший день протистоїть найкоротшій ночі і сонце повертає на зиму, скорочуючи дні, хоча попереду ще багато літа!

Читайте також: Під вінець – у камуфляжі: у черкаській теробороні відзначили весілля (ФОТО) 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Нардеп від Черкащини задекларував квартиру в Швейцарії і 720 тис грн зарплати

Квартиру в Швейцарії і в Києві, нежитлові приміщення та заощадження готівкою і на банківських рахунках задекларував народний депутат, обраний...

На Черкащину насуваються дощі та похолодання

З новим робочим тижнем на Черкащині настає зміна погодних умов. Наближаються атмосферні фронти, які принесуть грозові дощі. Про це...

Цікаве:

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...

Який смартфон вибрати у 2024 році

Який смартфон вибрати у 2024 році Шукаєте ідеальний iPhone? Ми...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x