НовиниКурорт під боком: у Черкасах стартував пляжний сезон (ФОТО)

Курорт під боком: у Черкасах стартував пляжний сезон (ФОТО)

-

- Advertisment -

Цьогоріч прибережна зона Дніпра у Черкасах зазнала кардинальних змін. Першою і найважливішою подією для любителів пляжного відпочинку стало оновлення пляжу "Пушкінський". А невдовзі комунальники планують облагородити і інші пляжі, зокрема "Смілянський", що поблизу вулиці Жужоми. Як Черкаси поповнюються курортними місцями та чи задоволені новими умовами для відпочинку містяни – дізнавався сайт vikka.ua.

У перший день літа на міські пляжі вийшло чимало відпочивальників. Дехто катається на велосипедах та прогулюється набережною, інші купаються та засмагають.

"Добре, що тут і облаштовано все, і чистенько. Бо раніше купалися з дітьми, а поряд господарі мили своїх собак. Зараз із собаками сюди, слава Богу, не впускають", – розповідає відпочивальниця пляжу "Пушкінський" Олена.

Тут комунальники вже встигли зробити зелену зону, встановити рятувальну вежу, дитячий майданчик, парасольки і перголи, лавки та смітники, викласти доріжки із плитки.

"Ми розчистили та розрівняли територію пляжу, викорчували коріння, доставили чистий пісок із акваторії Дніпра", – говорить директор КП "Дирекція парків" Володимир Стойко.

На очищеній ділянці з’явилися газони із деревами та кущами. У планах комунальників – ще більш озеленити територію, висадивши до двох сотень дерев та кущів. Крім того, пляж планують оздобити скульптурами та квітниками. Перша така скульптура на пляжі з’явилася днями: тепер відпочивальників там зустрічає Дід Дніпрун.

"Ми максимально наближені до того, щоб привести комунальні пляжі у належний стан. На пляжі "Пушкінський" ще заплановано дуже багато новинок, зокрема душові кабінки та роздягальні. Паралельно займаємося оздобленням, зокрема облаштовуємо зелені зони для відпочивальників. З іншого боку пляжу невдовзі розпочнеться будівництво спортивного майданчика для кросфіту і волейбольних полів", – зазначає заступник директора КП "Дирекція парків" Олексій Мельник.

Крім того, там обгородили зону для купання, почистили її від водоростей.

"Дно річки вже почистили. Також скоро закінчимо чистку піску за допомогою нової техніки, яку спеціально придбали", – додає комунальник.

Як повідомляв сайт vikka.ua, комунальні пляжі у Черкасах облаштують рятувальними постами.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах поліклініку, довкола якої виник скандал, хочуть реорганізувати

У Черкасах міська влада хоче реорганізувати «КНП “Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка». Саме ця поліклініка оскандалилася, коли придбала мільйонне обладнання,...

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x