додому Новини Черкащина Купатись небезпечно: вода та пісок на черкаських пляжах не відповідають санітарним нормам

Купатись небезпечно: вода та пісок на черкаських пляжах не відповідають санітарним нормам

0

Держпродспоживслужби Черкас рекомендує жителям та гостям міста тимчасово утриматись від купання на пляжах "Соснівський-1", "Казбетський", "Митницький" та "Бочка".

За результатами проб річкової води, проведених Черкаською регіональною державною лабораторію Держпродспоживслужби України від 9 липня, на комунальних міських пляжах КП "Дирекція парків" Черкаської міської ради "Соснівський-1", "Казбетський", "Митницький" виявлено перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички, хімічного споживання кисню та патогенні кишкові найпростіші відповідно до діючих санітарних вимог.

На пляжі зони відпочинку ТОВ "Берег-2007" ("Бочка") в річковій воді виявлено перевищення показнику хімічного споживання кисню та забруднення піску пляжу виділеннями тварин.

Керівникам КП "Дирекція парків", ТОВ "Берег-2007" надані пропозиції щодо проведення необхідних оздоровчих заходів на пляжних територіях, встановлення інформаційних щитів про тимчасове утримання від купання на вказаних пляжах людей, вигулювання і купання тварин, проведення повторних лабораторних досліджень річкової води та піску.

Як повідомляв сайт vikka.ua, до Черкас повертається легендарний турнір "Маніфест Вулиці".

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version