НовиниЧеркащина#WorldSaveUkraine: черкащан закликають розповісти світові про Україну

#WorldSaveUkraine: черкащан закликають розповісти світові про Україну

-

- Advertisment -

Герої, зірки й народні депутати разом із представниками діаспори закликають усіх розповісти світові про Україну, підтримавши флешмоб #WorldSaveUkraine, зініційований «Академією сучасного політика».

Для цього у фейсбуці потрібно розповісти про те, що цінного й унікального маємо в Україні, через що важливо зберегти її цілісність, життя й свободу громадян, а також – про правду поточних подій із позначенням міжнародних організацій та політиків.

До розповідей в рамках флешмобу «Україна – серце Європи! Почуйте його!» потрібно додавати хештег #WorldSaveUkraine та посилання на відеопоради щодо оформлення дописів, аби читачі знали, як долучатися і де глянути приклади.

Робити такі публікації можна в будь-який момент упродовж 2022 року, та нині це є особливо важливо, адже в світових ЗМІ згадки про Україну, її громадян лунають переважно як суха статистика, чим завдячуємо вічно мізерному фінансуванню культурно-дипломатичних програм, які б мали додавати іноземцям прихильності до нашої держави.

Організатори флешмобу пропонують показувати й писати про видатних українців, унікальні місця, проєкти чи організації з важливою місією або будь-які інші національні особливості, цінності на власний вибір. Позначати в дописах когось не обов’язково, та бажано (приклади міжнародних організацій, політиків зазначені в описі до відео).

Так, наприклад, «кіборг» Микола Тихонов розповів про «Українські Мальдіви» на Кінбурнській косі, а «голос Майдану» Євген Нищук увінчав свою розповідь словами: «Ми – країна, що не має страху в очах, натомість має унікальне почуття гумору. Лише сила і любов».

Фрагмент допису Миколи Тихонова

Народні депутати теж піднесли своє оточення: Андрій Боблях писав про полтавських хлопців з Національної паралімпійської збірної України з голболу, Лариса Білозір повідала про «Український Версаль» – палац Потоцьких на Вінниччині, Іван Чайківський – про особливі села та офіс Святого Миколая, Людмила Марченко – про перлину Тернопільщини – Збаразький замок. А колишня міністерка освіти і науки України Лілія Гриневич висвітлила реалізовану реформу «Нова українська школа».

Фрагмент допису Івана Чайківського

У мережі за хештегом #WorldSaveUkraine можна побачити дописи і про українські цінності, й про оперного співака-героя, і про винаходи, культурні й туристичні проекти, а ще – про історичну справедливість, найдавніший храм на Землі, найбільшу площу Європи, цілющі джерела та водоспади, міста музики та Лева й інші туристичні перлини.

Фрагмент допису про місто музики

Фешмоб уже підтримали співаки Руслана Лижичко, Марія Бурмака, Ілларія, Віктор Павлік, ексдиректорка Українського культурного фонду Юлія Федів, громадські діячі й інші, хто живе з Україною в серці.

Ініціативу започаткувала Марія Колесник (українка з Данії) разом зі спільнотою «Академії сучасного політика», політологом Олександром Палієм. Свого часу їх надихнув допис засновниці Українського кризового медіа центру Наталії Попович. Згодом приєдналися до оргкомітету Український культурний центр в Бельгії, Центр зовнішньополітичних досліджень «OPAD» та Всеукраїнське об’єднання «Вінничанка».

Організатори пропонують долучатися не лише в статусі учасників, а й ставати партнерами – організаційними, інформаційними, ресурсними, підтримуючи флешмоб та нові етапи акції впродовж 2022 року. Зголошуватися краще, пишучи в приватні повідомлення на сторінку Академії або на електронну адресу projectaspua@gmail.com.

Як повідомляв сайт vikka.ua, оркестр народних інструментів із Черкас виборов перемогу в конкурсі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах вандали розтрощили великодні інсталяції в сквері «Юність» (ФОТО)

У Черкасах вандали потрощили великодні інсталяції, які напередодні свята встановили у сквері «Юність». Через це цікавинки довелося прибрати, інформує...

Дев’ять мільярдів гривень податків заплатили черкащани за січень-квітень 

9 034 млн грн податків, зборів та платежів сплатили до бюджетів усіх рівнів платники Черкаської області за січень-квітень 2024...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x