НовиниЧеркащина«Велика сила краєзнавців — у просвітницькій війні» (ВІДЕО)

«Велика сила краєзнавців — у просвітницькій війні» (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У воєнний час кожен тримає свій фронт, краєзнавці Черкащини — не виняток. Чим нині живе просвітницька спільнота — з нагоди Всеукраїнського дня краєзнавства, що припадає на 28 травня, розповіли гості програми «Актуальна розмова»: голова Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Валентин Лазуренко та його заступники Василь Мельниченко й Лариса Синявська.

Щоб переглянути відео, прогортайте сторінку до кінця

Із початком повномасштабного вторгнення росії черкаські краєзнавці влилися і в Збройні сили України, і в лави тероборони, й у волонтерську діяльність. Також у квітні завдяки членським внескам змогли перерахували для потреб ЗСУ 10 тисяч гривень.

Як розповів голова обласної організації НСКУ, у перші ж дні великої війни Спілка краєзнавців не просто засудила російську агресію, а й звернулися до громади з проханням діяти.

— Ми закликали збирати матеріали й свідчення про війну, щоб це не забулося. І коли вона завершиться — створимо «Книгу мужності Черкащини», у якій зберемо інформацію про нинішні події. Уже сьогодні ми записуємо дані про наших Героїв. Це й ті, хто вже на небесах, і ті, хто сьогодні в строю, — каже Валентин Лазуренко.

Крім того, черкаські краєзнавці активно долучилися до попуяризаторської роботи. Зокрема, разом із Черкаською обласною науковою бібліотекою ім. Т. Шевченка започаткували щотижневі години патріотичного спілкування, на яких обговорюєть відомих постатей і значимі події.

— На Черкащину прибуло багато внутрішньо переміщених осіб. Ці люди волею долі опинилися тут. І ми хочемо показати їм не тільки нашу людяність і гостинність, а й тутешню історію та культуру. Щоб вони знали, куди вони приїхали, а повертаючись додому, понесли історію про Черкащину далі, — зауважує голова черкаського осередку НСКУ.

Один із нещодавніх заходів – телеміст краєзнавців Черкащини й інших українських регіонів. Долучилися діячі з Харкова й Києва, а також із Черкас, Кам’янки, Лисянки, Сміли, Драбова, Чигирина, Умані, Золотоноші тощо. За словами Валентина Лазуренка, ця зустріч стала своєрідною перекличкою краєзнавців під час війни, на якій обговорили, чим жили й чим житимуть надалі.

— Краєзнавці також на фронті. Наша велика сила — у просвітницькій війні. Гібридна війна, на жаль, ще триватиме, і ми беремо участь у цій боротьбі, — вважає Валентин Лазуренко.

Більше про життя спільноти краєзнавців дивіться у повному випуску програми:

YouTube player
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x