НовиниОсвітаПокращуємо свою українську: добірка ресурсів до Дня рідної мови

Покращуємо свою українську: добірка ресурсів до Дня рідної мови

-

- Advertisment -

До Дня рідної мови видання «NZL-медіа» оприлюднило добірку корисних ресурсів, що допоможуть вдосконалити вашу українську.

Це додатки і сайти, що в інтерактивній формі допомагають збагачувати словниковий запас, покращувати знання з граматики української мови, пояснюють правопис тощо.

«Мова – ДНК нації»

Це волонтерський проєкт, у якому є головний герой – Лепетун. Цей «учитель» має форму язика й у розважальній формі пояснює правила правопису, фразеологізми та синоніми. Додаток містить багато ілюстрацій, що допоможуть позбутися суржику, росіянізмів та підкажуть правильний наголос у словах.

«Р.І.Д»

Ця платформа допомагає збагачувати словниковий запас колоритними словами. Вони легко заміняють широковживані лексеми, які ми вживаємо у повсякденні. Щодня користувач програми «Р.І.Д» отримує три нові слова з поясненнями, ілюстраціями й цікавими фактами. Тут же є словник із самобутніми українськими словами.

«Language Tool»

Цей ресурс підтримує понад 30 мов і перевіряє граматику та пунктуацію в українських словах відповідно до чинного правопису. Є можливість додати сайт як розширення у браузер.

«Словотвір»

Сайт, де можна знайти чимало українських відповідників запозиченим словам. Користувачі «Словотвору» мають змогу  голосувати за найкращі варіанти перекладу, що допомагає обрати найбільш вдале слово. Приміром, «лайфхак» тут має майже пів сотні відповідників, найуживаніші з яких – «хитрик», «лазівка», «корисняк».

«Є-Мова»

На цій платформі доступне навчальні курси для вивчення та популяризації української мови, зокрема й курси для підвищення кваліфікації вчителів. На порталі доступне тестування, з допомогою якого кожен може визначити рівень знання мови. Після цього відкриється доступ до практичних завдань, навчальних текстів і відео.

«Тренажер української мови»

На цьому ресурсі наявні теоретичні та практичні вправи. Ці завдання допомагають користувачеві перевіряти свої знання, вивчати й повторювати правила, вдосконалювати навички спілкування й підвищувати свій освітній рівень.

«Слова, що нас збагачують»

Ця книга Тараса Берези стала популярною й перекочувала у фейсбук. Тепер там у жартівливій формі публікують ілюстрації з рідко вживаними українськими словами, фразеологізмами й відповідниками російських слів.

Читайте також: Пам’ятаємо: черкащани, які загинули під час Революції Гідності.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x