НовиниЧеркащинаКукурудза, націоналісти і "білосердешні": під обласною прокуратурою пройшов мітинг...

Кукурудза, націоналісти і "білосердешні": під обласною прокуратурою пройшов мітинг на захист черкаського мера

-

- Advertisment -

Опівдні 8 жовтня під стінами Черкаської обласної прокуратури пройшла акція протесту проти головного прокурора області Сергія Овчаренка. Хоча більше всього діями останнього невдоволені саме через вручення підозри міському голові Черкас Анатолію Бондаренку. Мітинг зібрав кілька сотень громадян, серед них – представники промерської більшості: черкаські "бітьківшинівці", "свободівці" та активісти "нацкорпусу". Саме їх стяги видніються в натовпі, передає кореспондент vikka.ua.

Щоправда, говорив кожен про своє. Перед громадою виступили політичні соратники міського голови: Михайло Мушієк, Геннадій Шевченко. Нарікали: критикуючи мера Бондаренка, прокурор піддає сумніву вибір черкасців. І запропонували винести на сесію питання про зміну прокурора області. Вкотре згадали про непокараних у справах вбивства депутата Бінусова та нападів на Карася та Сухарькова.

Представники "Нацкорпусу" ж принесли під стіни прокуратури мішок… кукурудзи. Так, мовляв, нагадали правоохоронцям про жашківські поля, які "азовці" захищали від рейдерства.

Натовп викрикував "Овчаренку – ганьба!" і кликав прокурора. Однак, коли той вийшов до громади і почав відповідати на всі закиди мітингувальників, організатори протесаної акції вимкнули йому мікрофон.

Згодом Сергій Овчаренко так прокоментував сьогоднішні події:

"На відміну від декого, я не ховався й вийшов до її учасників. На жаль, організатори мітингу не дали мені змоги поспілкуватись з людьми, й вимкнули мікрофон після перших незручних запитань про незадеклароване майно. А розказати людям мені було що. Запевняю громаду, що незважаючи на тиск, який здійснюється на прокуратуру, всі справи будуть доведені до суду, а корупціонери – притягнуті до відповідальності". 

Нагадаємо, акція ініційована міським головою Анатолієм Бондаренком, якого прокуратура підозрює у штучному перешкоджанні діяльності депутатів під час проведення виїзної сесії в Каневі 22 серпня 2018 року. Відповідні обвинувачення вже кілька раз були зачитані міському голові. Однак той не згоден з правоохоронцями, а головного прокурора області звинувачує в упередженості. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаська прокуратура вручила підозру меру Бондаренку. 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

7 тисяч доларів за фіктивний діагноз: на Черкащині затримали адвоката

На Черкащині правоохоронці затримали адвоката, його підозрюють у вимаганні грошей за встановлення фіктивного діагнозу отримання “хворим” групи інвалідності. Повідомляє...

У Черкасах збирають кошти, щоб кікбоксер поїхав на змагання

У Черкасах збирають кошти, щоб черкаський кікбоксер Ростислав Кирилюк зміг потрапити на тренувальні збори і взяти участь у змаганнях....

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x