НовиниЧеркащина"Крутять газові вентилі": як сміляни від холоду рятуються (ВІДЕО)

"Крутять газові вентилі": як сміляни від холоду рятуються (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Через борги комунальників Сміли перед газовиками Черкащини 70-тисячне місто знову із холодними батареями. Газовики із десяток разів протягом цього опалювального сезону вже відключали постачання блакитного палива, адже борг становить 180 мільйонів. Про це йдеться в сюжеті "5 каналу".

Щоб у школі було тепло, вчителі та учні вийшли захищати котельню від працівників Черкасигазу.

"Стояли і нікого не пускали. Як я можу допустити до котельні? Щоб йшли та відключали тепло в дітей? Не може бути цього", – каже директорка Смілянської школи №3 Тетяна Карло.

А от мешканці багатоповерхівок захистити свої котельні від газовиків не змогли. Тепер мерзнуть й обурюються, що такого не було ще ні разу. Однак уже сьогодні батареї стали теплішими. "Чи "Енергоінвест" увімкнув, чи активісти. Скоріше за все, то активісти", – каже мешканка Сміли Олена Стеценко.

Активіст Костянтин Рубановський розповідає: сміляни пішли на злочин та самі увімкнули подання газу на всі котельні вночі. Він додає: моральне право на такі дії містяни мають.

За опалювальний період тепло у квартирах смілян вимикали з десяток разів. Приватне підприємство "Смілаенергоінвест", яке опалює місто, заборгувало "Нафтогазу" та "Черкасигазу" 180 мільйонів гривень, тому не може отримати нових лімітів на газ. А доки їх немає – не буде і газу, кажуть у "Черкасигазі".

"Смілянські тепловики не закупили газу. В них немає газу, вони забирають його безлімітно, безномінаційно. Якщо споживатимуть газ безномінаційно – це, фактично, крадіжка", – каже голова правління ПАТ "Черкасигаз" Сергій Буян.

Міська влада розірвала договір з приватним газопостачальником і створила комунальне підприємство. Проте досі не повернула котельні у власність міста. Доки чиновники з'ясовують, хто ж тепер постачатиме тепло смілянам, самі містяни щодня ризикують знову опинитися із холодними батареями.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Смілі знову вимкнули опалення.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська ТЕЦ зупиняє свою роботу: за гарячу воду не нараховуватимуть

Із 4 травня поточного року Черкаська ТЕЦ тимчасово припиняє генерацію теплової та електричної енергії. Про це повідомляється на офіційній...

Із Черкас на передову їздить пересувний стоматологічний кабінет

Із Черкас в зону бойових дій їздить пересувний стоматологічний кабінет. Цей проект почав діяти ще з 2015 року. Тоді...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x