НовиниЧеркащина"Крутять газові вентилі": як сміляни від холоду рятуються (ВІДЕО)

"Крутять газові вентилі": як сміляни від холоду рятуються (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Через борги комунальників Сміли перед газовиками Черкащини 70-тисячне місто знову із холодними батареями. Газовики із десяток разів протягом цього опалювального сезону вже відключали постачання блакитного палива, адже борг становить 180 мільйонів. Про це йдеться в сюжеті "5 каналу".

Щоб у школі було тепло, вчителі та учні вийшли захищати котельню від працівників Черкасигазу.

"Стояли і нікого не пускали. Як я можу допустити до котельні? Щоб йшли та відключали тепло в дітей? Не може бути цього", – каже директорка Смілянської школи №3 Тетяна Карло.

А от мешканці багатоповерхівок захистити свої котельні від газовиків не змогли. Тепер мерзнуть й обурюються, що такого не було ще ні разу. Однак уже сьогодні батареї стали теплішими. "Чи "Енергоінвест" увімкнув, чи активісти. Скоріше за все, то активісти", – каже мешканка Сміли Олена Стеценко.

Активіст Костянтин Рубановський розповідає: сміляни пішли на злочин та самі увімкнули подання газу на всі котельні вночі. Він додає: моральне право на такі дії містяни мають.

За опалювальний період тепло у квартирах смілян вимикали з десяток разів. Приватне підприємство "Смілаенергоінвест", яке опалює місто, заборгувало "Нафтогазу" та "Черкасигазу" 180 мільйонів гривень, тому не може отримати нових лімітів на газ. А доки їх немає – не буде і газу, кажуть у "Черкасигазі".

"Смілянські тепловики не закупили газу. В них немає газу, вони забирають його безлімітно, безномінаційно. Якщо споживатимуть газ безномінаційно – це, фактично, крадіжка", – каже голова правління ПАТ "Черкасигаз" Сергій Буян.

Міська влада розірвала договір з приватним газопостачальником і створила комунальне підприємство. Проте досі не повернула котельні у власність міста. Доки чиновники з'ясовують, хто ж тепер постачатиме тепло смілянам, самі містяни щодня ризикують знову опинитися із холодними батареями.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Смілі знову вимкнули опалення.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x