НовиниКриворізькі активісти хочуть "рятувати" Черкащину від Лютого

Криворізькі активісти хочуть "рятувати" Черкащину від Лютого

-

- Advertisment -

Постраждалі від рук правоохоронців журналісти та активісти з Кривого Рогу хочуть застерегти черкащан та керівництво поліції від новопризначеного начальника поліції Черкаської області Валерія Лютого. А також зробити все, щоб начальником поліції Кривого Рогу не став його колишній заступник. Про те, як перетнулися інтереси криворізьких та черкаських активістів, вони планують розказати 20 січня на прес-конференції у Києві. Про подробиці справ, якими апелюватимуть криворіжці, дізнавався сайт vikka.ua.

"Активісти черкаського "Автомайдану" декілька місяців тому протестували проти призначення на посаду голови начальника Черкаського обласного управління поліції Валерія Лютого. Ми з ними зв’язувалися і збиралися підтримувати їхню позицію перед керівником Національної поліції України Хатією Деконаїдзе. Тоді вона Валерія Лютого так і не призначила", – повідомив сайту постраждалий свого часу від рук місцевої поліції криворізький журналіст Сергій Федько.

Його соратник та правозахисник Анатолій Руденко теж називає себе жертвою поліцейського свавілля. Через його правозахисну діяльність та позицію на життя чоловіка не раз було скоєно замахи. У причетності до них він звинувачує Валерія Лютого та його заступника – начальника слідчого відділу поліції Кривого Рогу Олександра Гонтарева.

"Ваші активісти протестують проти призначення Валерія Лютого, але не наводять факти. А вони у нас є", – каже правозахисник.

У листопаді 2014 року в Кривому Розі невідомі намагалися вбити Анатолія Руденка. Його вдарили по голові та нанесли тяжкі ушкодження. У грудні 2016 року Руденка знову по-звірячому побили біля під’їзду свого будинку. Нападників було двоє, вони били журналіста залізними прутами. В результаті у нього була розсічена голова, він втратив багато крові. Лікарі діагностували ще й перелом руки і скроневої кістки.

"Лютий брав участь в організації нападу на мене. У липні 2016 року у мене був масштабний конфлікт з Олександром Гонтаревим. Зривалися суди у зв’язку з їх неявкою. Я звернувся до Валерія Лютого з цим питанням і того ж дня на мене було скоєно напад. Крім того, на його замовлення направляли "тітушок" для розправи з нашими активістами, які проводили мирний мітинг під час набору до поліції", – заявив він.

Правозахисник стверджує, що Валерій Лютий нібито покривав та всіляко виправдовував незаконні дії свого заступника, якого підозрювали в участі у схемах незаконного розмитнення автомобілів.

За його словами, під керівництвом начальника слідчого відділу також намагалися сфабрикувати гучну справу про ДТП за участю впливової у Кривому Розі людини.

"Був у нас випадок, коли син полковника СБУ на авто в’їхав у зупинку, травмував людей, а винним визнали зовсім іншу людину. Хоча є експертизи та інші докази, які цьому суперечать", – пояснив Анатолій Руденко.

Також він розповів про злочинні схеми, за якими у Кривому Розі було відібрано десятки квартир та машин.

"Скільки було фактів, коли у людей шляхом обману відбирали квартири. Брали тих, у кого були слабкості, відвозили до нотаріуса, наливали 100 грамів та змушували підписувати документи. А тепер тих, хто все це покривав, просувають у керівники поліції", – зазначає активіст.

Як повідомляв vikka.ua, Лютий згоден, щоб його перевіряла громадськість Черкащини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах на Великдень посилено патрулюватиме поліція

Правоохоронці будуть забезпечувати безпеку під час богослужінь та зібрань вірян, а також координувати евакуацію у разі повітряної тривоги. Про...

Обережно, ботулізм: на Уманщині подружжя отруїлося рибою

На Черкащині продовжують реєструватися випадки захворювань на ботулізм. У лікарні перебувають чоловік та дружина із Жашківської громади. Повідомляє Черкаський...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x