НовиниЧеркащинаКращий захист – напад: Тимошенко заявляє про репресії над...

Кращий захист – напад: Тимошенко заявляє про репресії над черкаськими "батьківщинівцями"

-

- Advertisment -

Політичні репресії й прокурорське переслідування. Мовляв, до таких методів вдаються в Черкасах, аби дискредитувати місцевих представників ВО "Батьківщина". Про це напередодні на своїй офіційній сторінці у Facebook написала лідерка політичної сили Юлія Тимошенко.

Тимошенко впевнена: черкаських "білосердешних" переслідують напередодні виборів до ОТГ, призначених на 23 грудня. Так, до столичної політика дійшли чутки, буцім, у п’ятницю, 21 грудня, Черкаська обласна прокуратура готується вручити підозри низці місцевих політиків. Йдеться, зокрема, про керівника обласного виборчого штабу "Батьківщини" Юрія Тренкіна, голову обласної "Батьківщини молодої" Євгена Щербину, партійця Сергія Коломійця, голову міської організації Романа Дісканта та першого заступника голови обласної парторганізації Михайла Мушієка. Перед тим кілька підозр правоохоронці вручили й міському голові Черкас Анатолію Бондаренку.

"В Черкаській області вже немає жодного керівника в нашій партійній структурі, який би залишився поза увагою прокуратури", – нарікає Юлія Тимошенко, переконуючи свій електорат у тому, що таким чином у Черкасах намагаються "обезголовити обласну "Батьківщину".

Заява політика одразу знайшла відгук: свою відповідь на подібні закиди опублікував і головний прокурор області Сергій Овчаренко.

"Найкраще алібі – бути жертвою. Цей вираз дуже точно характеризує ту істерію про політичні репресії та масове вручення підозр місцевим чиновникам, які є фігурантами чисельних кримінальних проваджень про розкрадання коштів місцевого бюджету та інших корупційних злочинів", – зазначає Овчаренко.

І наголошує: жодного політичного підтексту в кримінальних справах, які нині заведені на місцевих політиків, немає.

"Керівникам партійних організацій треба ретельніше підбирати членів у свої ряди, а у випадку вчинення ними правопорушень давати таким діям жорстку оцінку, – додає прокурор. – Тоді така політична сила матиме авторитет. А так вийшло, як кажуть у народі, на злодії й шапка горить".

Варто зазначити, що інформація про кримінальні правопорушення, порушені щодо місцевих "батьківщинівців", з’явилась задовго до призначеної дати виборів до ОТГ. Наприклад, фірми з бізнес-обріти Юрія Тренкіна "Промбуд-Індустрія", керівником якої є вже згаданий Євген Щербина, та "Хлібний дім-Україна", потрапили в поле зору правоохоронців вже давно. І не за політичну діяльність, а за привласнення особливо великих коштів і зловживання службовим становищем.

Тоді з метою мінімізації податкових зобов’язань з податку на додану вартість до схеми було залучено підприємство транзитно-конвертаційної групи ТОВ "Хлібний дім-Україна". Його послугами з метою легалізації коштів користується ТОВ "Промбуд Індустрія". Останнє, як встановило слідство, у 2016-2017 роках перерахувало "Хлібний дім-України" понад 12 млн. грн. за нетипову для своєї діяльності продукцію – свином'ясну та курячом'ясну продукцію, що свідчить про фіктивність проведеної операції. Адже займається підприємство прибиранням прибудинкових територій.

Все та ж "Промбуд-Індустрія" навесні цього року фігурувала в резонансній історії з капітальним ремонтом адмінбудівлі по Благовісній, 170. Ставши переможцем тендеру на виконання робіт, підприємство отримало понад 2 мільйони гривень за роботи. Однак розпочинати їх не поспішало.

Не менш вигідні схеми фірма "батьківщинівців" розробила й на продажі нерухомості. Так, отримавши в оренду об’єкт по вулиці Пушкіна, 54, згодом підприємство викупило його за 1 млн.206 тис. грн. А за рік виставило на продаж за 2 млн. 970 тис. грн. Коли Олександр Згіблов в ефірі нашого каналу оприлюднив цю схему, нею також зацікавилась і прокуратура. І йшлось тут не про політичну приналежність, а про незаконне збагачення певних, знову ж таки, політичних діячів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, через "батьківщинівську" помилку черкаського чиновника незаконно влаштували на посаду.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x