НовиниСпортКрапка ще не поставлена: Верховний Суд направив справу "канівської...

Крапка ще не поставлена: Верховний Суд направив справу "канівської сесії" на новий розгляд (ДОКУМЕНТ)

-

- Advertisment -

Справу про законність скандальної "канівської сесії" – направити на новий розгляд до Шостого апеляційного адміністративного суду. Таку постанову 6 листопада виніс Верховний Суд України. Тим самим скасував попереднє рішення столичної Апеляції.

Про документ, який вже вступив у силу, журналістам vikka.ua повідомив черкаський депутат Олександр Радуцький. Саме його позов до мера Чекрас Анатолія Бондаренка та міської ради й розглядала Касаційна Феміда. 

Так, обранець, посилаючись на неправильне застосування судами першої та апеляційної інстанцій норм матеріального та процесуального права, у своїй касаційній позовній заяві просить скасувати їх попереднє рішення. Ті, нагадаємо, не задовольнили позови Радуцького, фактично визнаючи законність таємної сесії, скликаної міським головою та промерськими депутатами 22 серпня 2018 року.

У своїй позовній заяві Олександр Радуцький наголосив на порушенні свого права депутата брати участь у сесійних засіданнях та, власне, процедури прийнятті рішень, оскільки у голосуванні брали участь депутати, повноваження яких були припинені на той час. Йдеться про Максима Шадловського, Тетяну Чорнобіль, Альону Цегвінцеву, Максима Скорика та Віталія Косяка. Їх, стверджує позивач, залучили для встановлення кворуму таємної пленарки.

Частину позову обранця, в якій ідеться про порушення його прав, Верховний Суд залишив без задоволення, адже вража правильним висновок судів попередніх інстанцій. Однак наголосив: "апеляція" не звернула уваги на низку доводів. Зокрема, на те, що порядок і строки повідомлення депутата про дату і час засідання сесії не були дотримані.

Відтак, колегія суддів Касаційного адміністративного суду вбачає у діях Феміди апеляційної інстанції порушення норм процесуального права, що унеможливило встановлення фактичних обставин, які могли б вплинути на правильне вирішення справи. Що є підставою для скасування попередніх судових рішень. І направлення справи на новий судовий розгляд до Шостого апеляційного адміністративного суду. 

Зазначимо на сесійному засіданні 22 серпня вже поточного, 2019-го, року, депутат Черкаської міської ради Сергій Тищенко заявив: уже існує рішення про законність "канівської" пленарки. Тоді саме Олександр Радуцький заперечив колезі по депутатському корпусу: мовляв, справа ще не закрита і нині знаходиться на розгляді Верховного Суду.

Як повідомляв сайт vikka.ua, протягом тривалого часу територію однієї з Черкаських СУБ самовільно використовувала управлінська компанія. Однак нещодавно її працівників "виселили" з території Служби утримання будинків. 

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x