додому Новини Кожен шостий працівник рішуче налаштований на роботу за кордоном (графіка)

Кожен шостий працівник рішуче налаштований на роботу за кордоном (графіка)

0

Незважаючи на відносне зниження кількості трудових мігрантів, значна частина українців все ж рішуче налаштована на переїзд. Якщо рік тому головними причинами переїзду за кордон українці називали нестабільну політичну ситуацію і відсутність відчуття безпеки, то сьогодні на перший план виходять інфляція, зростання цін і низький рівень життя, повідомляє Міжнародний кадровий портал "hh.ua".

Однією з головних проблем українського ринку праці є "відтік інтелекту". Високооплачувані спеціалісти залишають країну в пошуках цікавої й високооплачуваної роботи. Але у теперішній час, у порівнянні з 2014-2015 роками, кількість тих, хто має серйозні наміри виїхати за кордон, скоротилася приблизно вдвічі.

Незважаючи на відносне зниження кількості трудових емігрантів, досі є значна частина українців, котрі рішуче налаштовані на переїзд. На сьогодні це кожен шостий співробітник. Ще дещо більше половини час від часу думають про еміграцію. Що ж підштовхує українців до пошуків роботи за межами країни?

Якщо у 2015 році на перший план виходили нестабільна політична ситуація й відсутність відчуття безпеки, то сьогодні "білі комірці" акцентують увагу на матеріальних аспектах, зокрема на інфляції, зростанні цін й низькому рівні життя. Практично троє із п’яти опитаних зізналися, що не бачать свого майбутнього в Україні. Кожен другий не задоволений розміром зарплати і рівнем розвитку економіки. Дещо менше половини вважають за неможливе залишатися в країні, де не дотримуються законів і процвітає корупція. І ще двоє із п’яти стурбовані нестабільною політичною ситуацією.

Третина українців їдуть за якістю життя — хорошою медициною, освітою, доступною страховкою. Дещо менше третини впевнені, що за кордоном можна значно більше заробляти, виконуючи навіть непрестижну роботу. А ось відчуття безпеки, можливість професійної самореалізації та спрощену процедуру реєстрації власної справи українці згадали в останню чергу.

Варто зазначити, що на переїзд за кордон офісні співробітники погодяться лише за певних умов. Дещо менше половини поїдуть у тому разі, якщо роботодавець надасть хороші фінансові й кар’єрні можливості. Чверть — якщо зацікавить компанія і посада, а також якщо буде можливість переїзду разом із сім’єю. Кожен п’ятий поїде лише до країни, де вищий рівень життя, і якщо вирішиться питання із житлом. Цікаво, що на переїзд у межах України погодяться лише четверо зі ста опитаних.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в травні 2016 року. В опитуванні взяли участь 2004 респонденти із різних регіонів України.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські нардепи витратили на закордонні відрядження майже мільйон гривень.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version