НовиниЧеркащинаКоронавірус на Черкащині: які зміни чекають регіон уже сьогодні

Коронавірус на Черкащині: які зміни чекають регіон уже сьогодні

-

- Advertisment -

Хоч нині епідеміологічна ситуація в області загострюється, вона залишається під контролем. Однак свіжі цифри повинні змусити черкащан більш відповідально ставитись до правил карантину і дотримуватись їх.

Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив голова Черкаської ОДА Роман Ботнар, який він проводив спільно з міським головою Черкас Анатолієм Бондаренком.

Наголошуємо, в інформуванні читачів та глядачів про епідеміологічну ситуацію з розповсюдження коронавірусу в місті та області телекомпанія ВІККА дотримується виключно чинного законодавства і використовує тільки перевірені та підтверджені дані з офіційних джерел.

Коронавірус детально в цифрах

Нині в регіоні впроваджена стратегія тотального контролю – проведення ПЛР-тестування певним фокус-групам населення. Йдеться про пацієнтів із явними ознаками гострих респіраторних захворювань та про тих, хто нещодавно повернувся з-за кордону.

На Черкащині вже проведено 157 тестів.

Зокрема, за вчорашній день протестовано 69 осіб з підозрою на коронавірус, позитивний результат виявили у 43 пацієнтів. Усього по області діагноз підтверджений у 46 осіб. 15 з них перебувають в лікарнях у стані середньої тяжкості. 31 пацієнт, у яких вірус виявлений на ранній стадії інфікування, переносять хворобу легко і лікуються амбулаторно.

Найбільше хворих виявлено у Кам’янці – 23 особи, серед них – 5 медичних працівників. Діагностувати захворювання в них вдалось саме завдяки оперативному відпрацюванню всіх контактних осіб.

При цьому Роман Ботнар наголошує: тотальне ПЛР тестування усіх є недоцільним. Головне – своєчасно виявляти захворювання на його ранніх стадіях і дотримуватись усіх карантинних заходів.

У Черкасах нині перебуває на лікуванні 10 хворих на коронавірус, серед них – 2-річна дитина. 7 пацієнтів – черкасці, по одному пацієнту з Кам’янки, Городища та Черкаського району.

Анатолій Бондаренко переконує: нині Черкаська міська інфекційна лікарня має в достатній кількості усе необхідне: засоби захисту й медикаменти. Про забезпечення інших медичних закладів міста, на жаль, не повідомляється.

Особливий режим для медиків і жителів області

Обласний лабораторний центр нині має все необхідне основне й додаткове обладнання для проведення ПЛР-тестів у Черкасах. За добу тут можуть робити до 500 тестувань.

Нині на Черкащині створені спеціальні бригади лікарів, які першими мають виїздити до пацієнтів з підозрою, брати біоматеріал для ПЛР-тестування. Тільки після підтвердження діагнозу до хворого уразі необхідності виїжджатимуть медики "екстренки".

Надалі не всі пацієнти будуть лікуватись у медичних закладах. Тих, у кого хвороба протікатиме у легкій формі, залишатимуть на амбулаторному лікуванні, однак з обов’язковим суворим дотриманням норм самоізоляції.

Після підтвердження діагнозу працівники поліції Черкащини одразу відслідковують усіх контактних осіб хворого. Це дозволяє своєчасно локалізовувати осередки зараження.

Особливі надії покладають на жителів Черкас і області: сподіваються що ті будуть вчасно звертатись до своїх сімейних лікарів при перших же симптомах.

Медики ж, які контактують з хворими на COVID-19, тепер працюватимуть в особливому – вахтовому режимі: перебуватимуть на робочому місті 7 днів, не покидаючи лікарню, не повертаючись додому, аби не наражати на небезпеку свої родини. На ночівлю й відпочинок вирушатимуть у санаторій "Мрія". Після тижня роботи їм буде проведене ПЛР-тестування, у випадку негативного результату якого, медичні працівники зможуть повернутись додому на тижневий відпочинок.

Карантин посилюється: що зміниться?

Посилені заходи сьогодні впроваджують в Кам’янці. Там уже працюють блокпости, на яких проводять температурний скринінг усіх, хто в’їжджає в місто. Поки що виїхати з Кам’янки можна без жодних обмежень. Однак скоро планується обмеження виїзду в нічний час: з 22:00 до 6 ранку.

Крім того, відсьогодні у Кам’янці не працюватиме продовольчий ринок. У Всій Черкаській області мають дозвіл працювати лише оптові ринки.

Голова ОДА наголосив на важливості самодисципліни і дотриманні дистанції в магазинах. Зокрема, це стосується деяких супермаркеті у обласному центрі. Керівники деяких з них за порушення правил карантину нестимуть відповідальність.

У Черкасах відсьогодні розпочалась повна дезінфекція вулиць. Місто обробляють спеціальним хлорним розчином.

Також протягом дня відбудеться засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Там планують обговорити й впровадити наступні заходи:

  • обмеження перебування в громадських місцях;
  • заборона перебування на дитячих майданчиках;
  • встановлення блокпостів на в’їздах у місто і проведення температурного скринінгу;
  • патрулювання вулиць міста на дотримання черкасцями карантину.

Про результати засідання комісії vikka.ua повідомить згодом.

Як раніше писав сайт vikka.ua, в Черкасах дозволили працювати оптовому ринку.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x