додому Новини Черкащина Копав по картах Шуберта: черкащанин «підняв» наконечник, монети і 5 грн (ВІДЕО)

Копав по картах Шуберта: черкащанин «підняв» наконечник, монети і 5 грн (ВІДЕО)

0
194

Група черкащан, які виїжджають за місто, щоб покопати за допомогою металошукачів, цього разу здійснювали коп за картами Шуберта. Вони виїхали на місцину, де колись було хутори. Нині там ліс і поля. Відео зі знахідками виклав Черкаський копач на своєму ютюб-каналі.

На місцині, де перед цим лісівники здійснили вирубку, вдалося підняти кілька монет різних часів. Одна з них – це 5 українських гривень. Окрім того, копачі зустріли в лісі косулю, яка майже не боялася людей.

Надалі вони продовжили свій коп в полях. Там знайшли наконечних скіфської стріли, гудзики, монети різних періодів і купу металобрухту: від ресори до ключів і ложки.

Перші топографічні зйомки, на території України почали проводитися з 1818 року. Займатися цим, і створювати на основі цих даних карти, було доручено спочатку службовцям генерального штабу, а потім спеціально створеному Військово-топографічному Депо. На чолі Депо встав генерал-лейтенант Федір Федорович Шуберт.

З 1818 по 1843 роки Військово-топографічним Депо і корпусом військових топографів була зроблена спроба створити більш детальну, Військово-Прикордонну карту України в масштабі 4 версти. Але робота по ній не була завершена, через малу кількість зібраних матеріалів. До початку 1845 року стало зрозуміло, що фактично карта такого масштабу не задовольняла б потребам військових, тому що на ній неможливо було б відобразити все топографічні подробиці місцевості.

Читайте також на сайті vikka.ua

  • Монети царської росії, гільзи, бурштин із каблучки, гудзики та купа різних інших знахідок. Таким є результат черкаських шукачів, які днями досліджували дно Дніпра неподалік Черкас.

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x