додому Новини Черкащина Конфлікт між Бондаренком і Радуцьким можна вирішити двома способами, – політик (ВІДЕО)

Конфлікт між Бондаренком і Радуцьким можна вирішити двома способами, – політик (ВІДЕО)

0

Конфлікт у мерії між міським головою Анатолієм Бондаренком та секретарем міськради Олександром Радуцьким потрібно вирішувати громадським опитуванням черкащан або дочасними виборами. Таку думку висловив політик, лідер Громадського руху "Рідна країна" Микола Томенко у програмі "Контакт".

"Міська рада в силу різних обставин (переходу депутатів із фракції у фракцію, зміни їхніх позицій) не є мірилом політичної істини. Таким мірилом є думка самої міської громади. В часи Януковича влада фактично зліквідувала закон про місцевий референдум, але ніхто не змінив право проведення громадського опитування, коли можна у громади запитати: кого вона підтримує в цьому конфлікті. Хто отримає більшу підтримку, той, вочевидь, далі мусить провадити свою політику", – сказав Микола Томенко.

Він вважає, якщо жодна зі сторін не матиме достатньої підтримки, то існує другий механізм – дочасні вибори.

"Йдеться про дочасні вибори і міського голови, і міської ради, – сказав Томенко. – За будь-яких обставин подальше протистояння і перетягування сил через працевлаштування чи фінансові преференції депутатам – це шлях у нікуди. Або громада мусить довірити комусь далі керувати містом і працювати в інтересах громади, а не політичних партій чи фінансових груп. Або звертатися до ВРУ і готувати нові дочасні вибори".

Як повідомляв сайт vikka.ua, суд відмовився зупиняти розпорядження Бондаренка до розгляду по суті.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version