НовиниЧеркащинаКомунальники запевняють, що в Черкасах почали стабілізувати ситуацію з...

Комунальники запевняють, що в Черкасах почали стабілізувати ситуацію з вивезенням сміття

-

- Advertisment -

У Черкасах налагоджується процес вивезення сміття. Нині на лінії працює 6 сміттєвозів ТОВ "Умвельт Україна". Також відходи забирає один сміттєвоз КП "Черкаська служба чистоти". Про це повідомляє прес-служба Черкаської міської ради.

Як повідомив під час наради представник компанії Олександр Варденський, нині ще два автомобілі перебувають на ремонті. Він пообіцяв, що техніку полагодять протягом тижня. Тоді на лінії працюватимуть усі 8 автомобілів. Це достатня кількість для того, щоб із вивезенням сміття у Черкасах не було перебоїв.

"Дорога до сміттєзвалища дуже розбита. Наші автомобілі через це постійно ламаються. Нещодавно на ямах повиривало тяги з мостів двох автомобілів. Також у нас існує проблема з персоналом. Через низький тариф ми не можемо платити конкурентну заробітну плату. Водії і вантажники звільняються, бо не хочуть працювати за 4 700 грн. А на їхнє місце бажаючих немає", − поскаржився на проблеми представник ТОВ "Умвельт Україна".

Заступник міського голови Ігор Волошин зазначив, що поки ситуація із вивезенням сміття не буде налагоджена, про підвищення тарифу не може бути й мови. Що ж стосується дороги до сміттєзвалища, то найближчим часом її планують полатати за допомогою осколу.

Крім того, наразі в місті не вистачає сміттєвих контейнерів. Лише по КП "СУБ "Придніпровська" бракує півсотні баків для відходів. Була домовленість із ТОВ "Умвельт Україна", що вони придбають 200 нових контейнерів. Проте представники приватної компанії не поспішають виконувати обіцянку. Натомість оновлення контейнерного парку планується здійснити за бюджетні кошти. Цьогоріч заплановано придбати у лізинг 1000 сміттєвих баків.

Також у Черкасах відбувся збій із вивезенням сміття із приватного сектору. Як запевнив заступник директора КП "Черкаська служба чистоти" Олександр Савенко, нині ситуація вирівнюється.

"Наразі працюємо за графіком. Якщо сьогодні середа, то в середу забирається максимум сміття з приватного сектору. Якщо воно не добирається, наш абонвідділ та майстер телефонують мешканцям із приводу збоїв. На наступну середу мешканці, у яких не було забране сміття, будуть обслуговуватися в першу чергу, якщо не буде додаткової техніки. Якщо буде додаткова техніка, сміття забиратимуть за графіком", − пояснив Олександр Савенко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, уманські журналісти прибирали своє місто.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x