додому Новини Черкащина Комунальники чистять Золотоношу від рослинних решток

Комунальники чистять Золотоношу від рослинних решток

0

На початку жовтня "Міський водоканал" взявся за вивезення решток рослин із вулиць міста. Для зручності та ефективності цього року спеціально придбали портальний сміттєвоз та 10 великих 7-ми кубових контейнерів, які й були розставлені на кварталах, згідно з оприлюдненим графіком. Така акція мала б закінчитися 8 листопада, однак комунальники вирішили її продовжити і склали новий графік. Про це повідомляє "Золотоноша".

"Розпочали вивіз рослинних решток тоді, коли ще було листя на деревах і містяни тільки почали прибирати городину. На традиційних зборах громади на кварталах люди розповідають, що не встигли всю рослинність викинути в баки. Тому було вирішено на декількох кварталах, які були перші на черзі по графіку, знову встановити баки і дати можливість людям прибрати рослинні рештки, а не спалювати їх. Де розміщувати такі контейнери визначали спільно із головами квартальних комітетів", – розповідає начальник управління житлово-комунального господарства Олександр Флоренко.

Наголошують комунальники й на тому, що помаранчеві контейнери розраховані винятково на траву, листя й городину, і дуже просять золотонісців не скидати туди гілля, оскільки воно вивозиться окремо, і також безкоштовно. Для цього спеціально залучено 6 одиниць техніки. Якщо ж, все ж таки, хтось вирішить викинути гілки в бак, то перед цим їх потрібно подрібнити, бо 2-3 таких гілки займають чи не увесь бак.

Хоча вивезення рослинності абсолютно безкоштовне і максимально зручне для населення, все ж деякі громадяни міста умудряються наробити чимало шкоди. Жителі вулиці Колгоспна просто на цвинтарі влаштували стихійне сміттєзвалище – вивозили і викидали рослинні рештки та побутові відходи прямо на могили. Ліквідовувати це стихійне сміттєзвалище по графіку комунальники мали вже цієї п’ятниці, але деякі містяни вирішили не чекати цього дня і самостійно з могил прибрали сміття, викинувши його на проїжджу частину, фактично заблокувавши вулицю для проїзду транспорту.

Як зазначає, Олександр Флоренко, у цій ситуації можна зрозуміти людей, які побачивши на могилах рідних гору сміття, його звідти прибрали. Але, після проведення роз’яснювальної роботи, на жаль, довелося виписати на них протокол, оскільки у будь-якому випадку це є порушення. Інша ж справа з тими, хто зносив сміття на кладовище, забувши що це святе місце.

Комунальники одразу ж провели прибирання проїжджої частини. А вже до п’ятниці керівник КП "Міський водоканал" Сергій Кузнєцов обіцяє ліквідувати зовсім це стихійне сміттєзвалище.

У подальшому великогабаритні контейнери, після акційного вивозу рослинності, за словами Сергія Кузнєцова, будуть розставлені стаціонарно на кварталах і вивозитимуться один раз на три дні. Також на цих кварталах знову підпишуться договори на вивезення ТПВ з жителями приватного сектору.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Сміла потопає у смітті через протест комунальників.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version