НовиниЧеркащинаКомунальні чвари: через смітник під будинком черкасці воюють із...

Комунальні чвари: через смітник під будинком черкасці воюють із СУБом (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Черкасах мешканці будинку по вулиці Припортовій, 42 попросили привести до ладу смітники, однак їхні зауваження комунальники сприйняли буквально і встановили їх прямо біля під’їзду. Це стало причиною комунального конфлікту, подробиці якого дізнавався сайт vikka.ua.

Частина мешканців, що проживають у цій багатоповерхівці, нарікає: мовляв, директор КП "Соснівська СУБ" Роман Моторний займається самовільним перенесенням без згоди мешканців будинку майданчика для сміттєвих баків, порушуючи санітарні норми. Кажуть, що сморід та мухи заважатимуть їм відкрити влітку вікна власної квартири, та й естетично сміттєві баки аж ніяк не мають стояти біля під’їзду. До того ж сміттєвий майданчик встановили прямісінько біля під'їзду до розташованого поряд супермаркету, куди завозять продукцію. Це, на думку мешканців будинку, теж суперечить правилам.

"У нас в будинку лише один під’їзд – 67 квартир, 39 з яких підписалися проти будівництва сміттєвого павільйону. Мало того, що вікна через сморід не можна буде відкрити, так ще й від інших двох будинків все сміття будуть зносити сюди. Куди ми тільки не зверталися і просили побудувати павільйон в іншому місці – результату нуль. Туди хочуть перенести загалом 5 контейнерів та ще два для пластику та сміття. Ще є майданчик для будівельного сміття. Цікаво, його також до нас під двері принесуть?" – обурюється один із мешканців будинку Микола Цимбал.

Чоловік говорить, що, згідно з державними санітарними нормами, смітники мають бути розташовані на відстані від будинків не менше, ніж 20 метрів, та ніхто на це не зважає. Комунальники, мовляв, керуються лише правилами благоустрою міста, де написано, що смітник має стояти за три метри від будинку.

Тим часом директор КП "Соснівська СУБ" Роман Моторний зазначає, що теж має аналогічний лист із підписами, де інша частина мешканців будинку не проти, щоб павільйон стояв поряд з будинком.

"Нашим людям все не так. Я хотів як краще. Ми зробили фундамент і відгородили сміття від подвір’я, на якому його постійно роздувало вітром. Також раніше там стояв вже один бак і ніхто на нього не зважав, а зараз різко почало не подобатися, – говорить він. – Це все один мешканець незадоволений і всіх починає підбурювати і накручувати, хоча ми зробили дуже гарну справу для людей. Нічого зносити і перебудовувати ми точно не будемо".

Представники від департаменту ЖКК, СУБу та місцеві мешканці 15 грудня утворили комісію, на якій все зважували та вирішували питання смітників. За час лайок та вияснення стосунків примиритися і дійти спільної згоди так і не вдалося.

Старший інспектор житлово-експлуатаційного відділу департаменту ЖКК Ольга Животенко говорить, що після створення ОСББ, або взяття на утримання будинків управлінськими компаніями часто виникають спірні питання: хто має прибирати, утримувати та вивозити негабаритне сміття.

"ОСББ не хочуть брати участь у вивезенні негабаритів, тому що вони економлять свої кошти, а СУБи несуть перевитрати. На цьому ґрунті й виникають спірні питання. Має бути юридична співпраця між ними. Один контейнер може стояти не далі, ніж три метри від будинку, а контейнерний майданчик – не ближче, аніж 20 метрів. Цей об’єкт вимоги точно порушує, – розповіла вона. – Є один непоганий варіант: розформувати майданчик по прибудинкових територіях. Тоді всі ці суперечки та негаразди відпадуть".

Як повідомляв сайт vikka.ua, за скандальний тендер з прибирання доріг Черкас взялася поліція.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані в ДТП постраждав 17-річний мотоцикліст

В місті Умань на Черкащині зіткнулися автомобіль та мотоцикл. В автопригоді постраждав 17-річний водій мототранспорту. Повідомляє Поліція Черкащини.  ДТП між...

Сьогодні в Черкасах за деякими адресами не продаватимуть воду

Сьогодні, 24 квітня, продаж води з автоцистерни не буде здійснюватися за деякими адресами. Про це повідомляє пресслужба КП "Черкасиводоканал". Через...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x